изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:43 EEST
ТРИ КРАЛСКИ ДВОЙКИ ПОСЕТИХА ДВОРЕЦА В БАЛЧИК    
НовиниPN 112-13 23.07.2013 БАЛЧИК: Симеон Сакскобургготски и внучките на кралица Мария са разгледали посветена на нея изложба. Внучката на кралица Мария принцеса Маргарита Румънска и съпругът й принц Раду, са били придружавани от дъщерята на най-малката дъщеря на Мария и крал Фердинанд принцеса Илеана, която е била със съпруга си барон Хохенцолерн. Внучките на кралица Мария са били съпроводени от техния родственик Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита. Симеон Сакскобургготски и внучките на кралица Мария са разгледали посветена на нея изложба

 Три двойки с кралско потекло са били на частно посещение в Двореца в Балчик, за да видят изложбата "Кралица Мария Румънска - история и съдба", която е организирана съвместно с национален музей Котрочени в Румъния, съобщи директорът на Двореца Жени Михайлова.
Внучката на кралица Мария принцеса Маргарита Румънска и съпругът й принц Раду, са били придружавани от дъщерята на най-малката дъщеря на Мария и крал Фердинанд принцеса Илеана, която е била със съпруга си барон Хохенцолерн. Внучките на кралица Мария са били съпроводени от техния родственик Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита.

Принцеса Маргарита посети Двореца за първи път през 2009 г., когато заедно със Симеон Сакскобургготски изпълниха завета на кралица Мария и положиха  20-я воденичен камък в алеята на вековете в Двореца край Балчик.

Баронеса Хохенцолерн за първи път посещава лятната резиденция на своята баба кралица Мария. Тя е уверила, че ще предостави на Двореца в Балчик копия от снимки от личния си архив, както и копия от документи от семейния архив, свързани с двореца в Балчик.

Изложбата "Кралица Мария Румънска - история и съдба" представя колекция от фотографии, пощенски картички на Балчик, Двореца и кралица Мария. Показани са 24 копия на оригинални снимки на кралицата, както и оригинални издания на книги на кралица Мария, които са писани и издавани на английски език. Сред тях са книгите "Моят живот", "Посвещение на нацията", както и "Приказки и разкази за деца". Показани са и списания от периода 1918-1930 година, които отразяват пътувания на Мария в различни европейски държави, участието й в светския живот.

След посещението в Балчик домакините и височайшите им румънски гости са посетили и разгледали и голф-игрището „Тракийски скали” до Каварна,  където през месец май тази година бе организиран един от най-престижните голф турнири в света. НДТ

 


Сходни връзки

ТРИ КРАЛСКИ ДВОЙКИ ПОСЕТИХА ДВОРЕЦА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди