изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 06:53 EEST
Журналисти и депутати блокирани в парламента    
ПарламентПолицаи не разрешиха на представителите на медиите, които отразяваха заседанието на парламентарните комисии за актуализацията на бюджета, да напуснат загражденията около сградата на Народното събрание заради блокадата от протестиращи в района, предаде репортер на БЛИЦ.

Полицаите обясниха, че това се прави с цел безопасност, тъй като по думите им протестиращите не различават депутатите, чиновниците и журналистите. Заради това е по-добре журналистите да останат в сградата на парламента. В момента в кулоарите има народни представители, представители на синдикатите и работодателите, както и журналисти.

В момента всички входове на парламента са блокирани от протестиращите. Полицейското присъствие е засилено. От задната страна на парламента при загражденията на полицията протестиращите са сложили импровизирани барикади от кофи за боклук.

Кръв до парламента: Момче си наряза ръцете на протеста


19-годишно момче си наряза ръцете, след като падна и счупи бутилката шампанско, която носеше. Инцидентът стана преди минути по време на протеста пред Народното събрание.Младежът се представи като Мартин Бойков. По думите му той носел бутилка шампанско, когато го видял полицай. “Аз тръгнах да избягам от него, той се затича и ме спъна. Като паднах, се счупи бутилката и ми наряза ръцете на няколко места. Полицаят вместо да ми се извини, ме наплю”, твърди Мартин Бойков.

Той взел шампанското от ковчега, с който по-рано протестиращите символично отбелязаха 40-я ден на недоволството си.

От Антиправителствата информационна служба твърдят, че полицията е употребила груба сила и разпространиха видео от сблъсъците около парламента.

Екшън до парламента: Протестиращ скочи на кола с депутата Георги Кадиев, задържаха го

Демонстранти пред Народното събрание се опитаха да препречат пътя на служебен мерцедес, който тръгнал от паркинга на Парламента. Част от хората застанаха пред автомобила, а други бутнаха кошчета за боклук пред него. Въпреки това, мерцедесът излязе от загражденията и продължи по столичната улица “Оборище”. Полицаи и протестиращи стигнаха до кратък сблъсък, а един от протестиращите бе задържан.
Според демонстрантите, арестуваният е учител в Националната природо-математическа гимназия.

В колата пък е бил депутатът от БСП Георги Кадиев.

Обсъждането на актуализацията на бюджета, което започна в сградата на Народното събрание, вече събра няколкостотин души на жълтите павета.

Заседанието на Комисиите по икономическата политика и туризъм, по труда и социалната политика и по бюджет и финанси започна в 17,00 часа в Народното събрание.

Сред хората, обявили се срещу актуализирането на бюджета е и актьорът Ивайло Захариев.
http://www.blitz.bg


 


Сходни връзки

Журналисти и депутати блокирани в парламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди