изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:29 EEST
ГУБЕРНАТОРЪТ ОТЧЕТЕ ЕДИН МЕСЕЦ РАБОТА    
НовиниНа 24 юли се навършва един месец от встъпването в длъжност на областния управител на област Добрич Недко Марчев, припомнят от пресцентъра на администрацията. В тази връзка от пресцентъра обявиха и първия му отчет, като заявяват, че програмата му през изминалия месец е била фокусирана в множество дейности, произтичащи от задълженията му.

За месец време Марчев е провел редица срещу на местно и национално ниво, извършил е проверка на граничните контролно-пропускателни пунктове – Кардам и Дуранкулак, приел е и е изслушал общо 55 граждани, на които са дадени конкретни отговори и указания за последващи действия, заявил е подкрепата си на местни и национални кампании.

Ден след встъпването му в длъжност Марчев председателства редовно заседание на Областния съвет за развитие, на което бе приета Стратегията за развитие на област Добрич 2014-2020 - рамков документ, който приоритизира нуждите на областта в следващия програмен период и същевременно набелязва насоките за развитие. Областната стратегия съответства на Регионалния план за развитие на Североизточен район и отразява целите и приоритетите на Стратегия "Европа 2020". На 12 юли по негова инициатива се проведе в администрацията работна среща с кметовете, на която бе информиран за състоянието на реализиращите се приоритетни проекти в осемте общини.

През изтеклия месец Недко Марчев лично се е запознал на място със състоянието на инфраструктурата, хигиената и цялостната визия на "входната врата" на областта - граничните КПП-та Кардам и Дуранкулак, като проверките ще продължат.

В качеството си на областен управител на Добрич Марчев участва в заседание на Обществения съвет по видове транспорт към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на централно ниво. Следващата такава среща бе на областните управители с премиера Пламен Орешарски и главния секретар на Министерски съвет. От пресцентъра информират, че в ход е успешното изпълнение на една от основните задачи, заявени от Недко Марчев при встъпването му в длъжност - осигуряване на пожарната безопасност през жътвената кампания и безпроблемното прибиране на реколтата. Губернаторът заяви подкрепата си към детска академия "Интелекти", която ще продължи да се провежда под патронажа на областния управител. След проведена среща с организаторите, бе взето решение да продължи традицията и доброто взаимодействие за ежегодно провеждане на международния шахматен турнир за деца в Албена. Марчев заяви подкрепа към Националната акция за почистване на българското Черноморие, която ще се проведе в периода 3 - 11 август и излезе с апел към добруджанци за съпричастност.

В рамките на първия си приемен ден, областният управител е изслушал 14 граждани. Сред поставените въпроси има такива, които касаят разпореждане с имоти; частичен ремонт на пътя от с. Методиево до Добрич; някои такси на територията на областния град; предложение за изграждане на детска площадка в кв. „Изгрев“ в Добрич, както и други от частен характер. На всеки са дадени конкретни отговори и указания за последващи действия. Извън приемния ден, 41 граждани са посетили областния управител, като са потърсили съдействие по различни въпроси.

С цел осигуряване на прозрачност и откритост в работата на институцията за месец време Марчев е дал 6 интервюта и 3 брифинга за журналистите от област Добрич. След проведена работна среща, бе дадена съвместна пресконференция с народните представители Сияна Фудулова и Явор Гечев /вече зам.-министър в МЗХ/. Медиите имаха възможност да получат отговори по актуални въпроси; бяха коментирани и предприетите действия по отношение на националните политики, както в сферата на енергетиката, така и мерки в социално-икономическата сфера, разписани в програмата на министър-председателя Орешарски и залегнали в законодателната програма за месец юли. На сайта на администрацията са публикувани 18 информации, свързани с дейността на областния управител и администрацията. НДТ

 


Сходни връзки

ГУБЕРНАТОРЪТ ОТЧЕТЕ ЕДИН МЕСЕЦ РАБОТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди