изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:34 EEST
ЗАВЪРШИ ПРЕАСФАЛТИРАНЕТО НА ТРИ ПЪТНИ ОТСЕЛЧКИ    
НовиниТри пътни отсечки, които обслужват основно бизнеса в Добрич бяха напълно ремонтирани по трансграничен проект, който се реализира от общината в Добрич в партньорство с Областния съвет в Констанца, съобщиха от общинската управа в Добрич. За над 4 милиона и 500 хиляди евро бяха реконструирани пътни отсечки по бул."25 септември" до околовръстното към Генерал Тошево, ул. "Поп Богомил" и ул. "Калиакра".

 По тях преминава основния пътникопоток в двете посоки от Констанца към Добрич. Целта на проекта, който бе на обща стойност над 7 милиона евро, бе да се подобри достъпността до транспортната инфраструктура в двата региона.
Проектът „SMART"- „Устойчивост, мобилност, достъпност в трансграничния регион Констанца - Добрич - транспортна инфраструктура" е финансиран безвъзмездно по ОП "Трансгранично сътрудничество България - Румъния 2007 - 2013", която се управлява от румънското министерство на развитието, благоустройството и жилищата в Букурещ.
За Община Добрич финансирането е в размер на 4 530 000 евро.
Дейностите включват реновиране на пътни отсечки в Добрич и доставка на пътно оборудване в Констанца.
За община Добрич проектът предвиждаше реконструкция на пътни отсечки, които имат роля на транспортен вход-изход на града в посока Констанца. Отсечките осъществяват връзката с индустриалната зона в града, където са концентрирани множество икономически обекти, а също и с централната градска част. Проектът стартира през 2011 г. и  продължи 25 месеца. По него са извършени още проучване, анализ и оценка на трафика в трансграничната зона Добрич - Констанца, както и разработване на съвместна стратегия за подобряване на трансграничната мобилност. НДТ

 

 


Сходни връзки

ЗАВЪРШИ ПРЕАСФАЛТИРАНЕТО НА ТРИ ПЪТНИ ОТСЕЛЧКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди