изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:52 EEST
Миков: Чуждите посланици да вземат отношение и сега    
Новини

Борисов е печелившият от ескалацията на напрежението, той го желае и стимулира всячески, заяви пред БНР председателят на Народното събрание Михаил Миков в коментар на случилото се през тази нощ около сградата на парламента.Председателят на парламента призова посланиците, които се ангажираха с позиция за случващото се в страната, да бъдат достатъчно активни и днес и да изкажат позиция, която да върне обстановката в страната в рамките на законността и на нормалното функциониране на парламента в една демократична страна.



Всеки трябва да си зададе въпроса къде иска да отиде България. Всеки български гражданин трябва да си зададе въпроса "Накъде вървим?", каза той. Готови сме да чуем всички граждани, но гражданите трябва да могат да чуят своите политици, да уважават демокрацията, защото тя е най-доброто измислено поне засега, подчерта Миков.

Председателят на Народното събрание отказа да коментира дали е било добра идея да се прави опит да бъдат изведени депутатите и министрите от Народното събрание с автобус. "Няма да давам оценки за чужди отговорности, оценките се дават от специалистите, времето ще покаже. Има принципен въпрос за това дали има ресурс в България да се установява законност", заяви председателя

Според него снощното обръщение на президента е закъсняло. "Не може априорното непризнаване на изборите и на институционалния смисъл на парламента и всички останали институции да доведе България до нещо добро. Не можеш да се движиш воден само и единствено от политически цели, а се страхувам, че президентът се изкушава именно от това", заяви Миков.

"Ние не се притесняваме от предсрочни избори, но те няма особено да променят политическата конфигурация, напротив, България ще влезе в спирала на делегитимация на институциите", заяви председателят на Народното събрание. Кога ще има избори зависи от ситуацията в цялата страна и от нагласите на хората не само в София, но и в останалите населени места, добави той.

Големият проблем днес е конфронтацията, зад която стоят определени икономически интереси, която придобива понякога политически, а понякога квазиполитически измерения, каза още Михаил Миков.

При нас политиката се превърна в аритметика, а не в отстояване на платформи и законодателни програми. Никой не коментира мерките на правителството, никой не коментира какво се случва в България във финансовата перспектива до 2020 година, никой не коментира как ще се платят задълженията на държавата към малкия и средния бизнес, заяви той. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Миков: Чуждите посланици да вземат отношение и сега | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди