изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:06 EEST
77 станаха жертвите на влаковата катастрофа в Испания    
По света Най-малко 77 са жертвите, а повече от 140 души са ранени при дерайлирането на пътнически влак в района на Сантяго де Компостела, северозападна Испания, съобщават местните медии, които предполагат, че причина за трагедията е висока скорост.

Излезлите от релсите вагони са един върху друг и това затруднява достигането до хората в тях. Президентът на област Галисия Алберто Нуньес Фейо нарече сцените като излезли от Дантевия "Ад".

Няколко свидетели разказаха за силната експлозия. "Бях у дома и чух нещо като гръм, много силен и видях дим", разказва 62-годишната Мария Тереса Рамос, която живее на метри от мястото на инцидента. "Хората плачат. Никой никога не е виждал подобно нещо", добави тя.

Влакът е дерайлирал към 21.00 часа местно време /22.00 часа бълг. време/ по неизяснени за момента причини. Инцидентът е станал на няколко км от гарата в Сантяго де Компостела. Влакът е осъществявал връзка между Мадрид и галисийското градче Ел Ферол. Според "Ренфе" пътниците в него са били 238 души. В Рио, където е на посещение папа Франциск призова хората да се молят за жертвите на тежката катастрофа. /АФП

http://news.bgnes.com

 


Сходни връзки

77 станаха жертвите на влаковата катастрофа в Испания | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди