изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:18 EEST
Вижте депутатите милионери в 42-ото Народно събрание    
ПарламентОсмина депутати от различни политически сили в 42-рото народно събрание са милионери. Общото им имотно състояние се изчислява на над 10 млн. лева, удостоверяват декларациите, които народните избраници са представили пред Сметната палата.


(Отляво-надясно на горния ред) Георги Мърков, Мартин Захариев, Петър Корумбашев, Вежди Рашидов, (Отляво-надясно на долния ред) Иван Портних, Светлин Танчев, Семир Абу Мелих, Веселин Пенев

В топкласацията на най-богатите парламентаристи влизат трима депутати от Коалиция за България - Георги Мърков, Мартин Захариев и Петър Курумбашев, четирима от ГЕРБ - Вежди Рашидов, Иван Портних, бивш депутат, избран за кмет на Варна, Семир Абу Мелих и Светлин Танчев, един от ДПС - Веселин Пенев, пише "168 „часа".

Последният всъщност е най-заможният народен представител с депозит от 3 219 506 лв. Така той оглавява топ 8 в настоящия български парламент. В декларацията на Пенев освен милионите фигурират още 27 имота, разпръснати в цяла България. В богатството на народния избраник от Търговище влизат закупени от него и съпругата му Радосвета Пенева лозя, ниви, ливади.

Според имотната декларация срещу 26 лева семейството на Веселин Пенев е придобило къща до морето. Покупката не е придобита веднага, а в продължение на седем години.

Изгодната сделка в близост до морето с. Рогачево, община Балчик, е описана на трета позиция в документа - къщата с двор е 620 кв. м, от които 174 кв. м, представляват разгъната застроена площ. В колона 10 - цена на придобиване, е записано 26 лева.
"Построил съм си къщичката през ония години за посочената в декларацията цена", обяснява депутатът. Селото се намира на 5 км от елитния морски курорт Албена. И на 40 километра от Варна. От Рогачево се открива отлична панорама към планината и към Черно море. В близост са разположени професионални голф игрища и голф училище.

Серията от добри сделки, реализирани от Пенев, продължава и в Пловдив. От декларацията му е видно, че за 40 лева е закупил част от жилищна сграда в Пловдив с разгъната застроена площ 255 кв. м. Срещу 607 лева семейството придобива и агроаптека в Пловдив.

Придобитите земеделски терени на Пенев са основно в Южна България в районите на Пазарджик, Пловдив и Садово.

Предприемчивият депутат е агробизнесмен и затова и в подадената от него имотна декларация Пенев съвестно е изброил и други имоти, земеделски земи - ниви, ливади, трайни насаждения.

Почти половин милион семейството е дало за земеделски терени в района на Асеновград. На цени от 194 , 271 и 500 лева са закупувани ниви в села в община Садово, област Пловдив. Според другия търговищки депутат Тунчер Кърджалиев, председател на комисията по правата на човека и жалбите на гражданите в парламента, в имотите на колегата му нямало сензация.

Тайната за имотното състояние била много труд и почтеност. Към тези добродетели трябва да прибавим и талант за втория депутат в топкласацията след Веселин Пенев, който е е постигнал сериозно имотно състояние за близо 3 млн. лева. Това е известният български скулптор Вежди Рашидов. Той беше министър на културата в правителството на ГЕРБ. Член-кореспондент е на БАН./ http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Вижте депутатите милионери в 42-ото Народно събрание | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Вижте депутатите милионери в 42-ото Народно събрание
Автор: Anonymous да 2013-07-26 @ 02:02 EEST
Все сиромаси живи да ги оплаче човек.Мръсна сган не се наядоха на пари.Всички партии са еднакви крадци и мошенници да им е*а   м*м*та!!!
Вижте депутатите милионери в 42-ото Народно събрание
Автор: Anonymous да 2013-07-26 @ 15:07 EEST
аз нямам нищо против да ме управляват богати хора..
кой да бъде?някой прошляк, който няма 2лв и не може да оправи своя живот, а аз да чакам мен да оправи.
За мен политиците трябва да са успели хора в живота.А що се отнася до ниските цени на покупките-айде да не се правим на светии всички сме купували имоти на данъчна оценка.Като има вратичка в закона естествено, че ще спестиш пари...

Вижте депутатите милионери в 42-ото Народно събрание
Автор: Anonymous да 2013-07-28 @ 10:15 EEST
Ама ,за 26лв ли сте си купили имот?
Споделете,как и от кого!


Вижте депутатите милионери в 42-ото Народно събрание
Автор: Anonymous да 2013-07-29 @ 10:16 EEST
Абе какво ги правят толко много пари?



Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди