изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:17 EET
Над 50 000 на Бузлуджа за празника на БСП    
Политика Над 50 000 дойдоха на събора на левицата на Бузлуджа. Той се проведе под мотото "България на хората". На сцената под върха по повод 122-годишнината на БСП се изказаха лидерът на БСП Сергей Станишев, зам.-председателят на НС на БСП Янаки Стоилов, военният министър Ангел Найденов, който прочете писмо от премиера Пламен Орешарски, симпатизанти и членове на партията, предаде репортер на БГНЕС.

Гласът на народа тежи най-много, а без демокрация няма и свобода. Няма да съм премиерът, който отнема права и свободи. Готов съм на диалог, чувам гласа на всички. Това се казва в писмото на премиера Орешарски. "След 4 години, през които не е допускано да се изразява мнение, различно от това на властта, днес хората имат възможност да кажат какво мислят. Вече го няма страхът", заявява Орешарски. "Нямахме нормалните 100 дни толеранс, отказахме се от тях бързо, защото страната се нуждае от спешни решения. Нямаме намерението да обявяваме поредния край на кризата, а ще дадем възможност на българските граждани да прережат лентата и да сложат точка на тежката социално-икономическа криза. Нужен е диалог, консенсус между политическите сили по важните въпроси", заявява премиерът. Той казва и че трудностите ни правят по-силни и по-мъдри. Като премиер мога да гарантирам еднакво отношение към всички граждани и всеки бизнес. Най-важното е да изведем страната на пътя на икономическия растеж, стабилността и диалога, и да върнем България на хората", се казва още в писмото на Орешарски.

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви пред събралото се множество на Бузлуджа, че България трябва да се върне към нормалност, да има диалог, демокрация, равни права за бизнеса, социални грижи за хората и преодоляване на бедността. Тези, които протестират казват: оставка, ние казваме: знаем, че е трудно и няма да дадем правителството на Орешарски да стане плячка на задкулисни политически и икономически интереси, и реваншизъм. Не на реваншизма. Много години наред от 90-те досега в България са налице политически, икономически и медийни задкулисия и олигархия, които вечно чертаят своите сценарии, които за сметка на хората прокарват своите интереси. Това са същите, които създадоха проекта "Бойко Борисов", каза Станишев.

"Четири години живяхме при един мракобесен режим, помните ли страха? Всеки се страхуваше, хората не смееха да си кажат мнението, днес всеки може да протестира и да каже каквото си иска. Това е свободата и демокрацията и това се върна, защото една партия БСП 4 години имаше силите и куража да се противопостави на авторитаризма, на олигархията на задкулисните сделки и да каже на българите – има и друг път, каза Станишев. През последните 2 месеца този парламент и това правителство в трудна среда, в агресия, нетърпимост, липса на диалог, успя да направи повече за хората, отколкото правителството на Борисов за 4 години, подчерта лидерът на БСП. Той е категоричен, че няма да се подадат на шантаж и рекет. "Но сме готови да разговаряме с всеки, който има идеи и е готов да работи за национални приоритети в няколко ключови сфери – икономика, демографска криза, бедността, доверие между институции и граждани, добро и прозрачно управление. Готови сме на разговор. Разговор значи не на ултиматуми, а да има чуваемост и от другата страна", заяви лидерът на БСП.

Енергийният министър Драгомир Стойнев подчерта, че правителството има план и всеки месец се отчита пред парламента, за да отговори на очакванията на хората.

Искаме страната да има стабилност, за да направим дълбоката промяна. Всички трябва да дадем освен подкрепа и вярна посока на управлението, каза пък зам.-председателят на НС на БСП Янаки Стоилов. Той заяви, че следващата седмица парламентът ще обсъди и приеме плана на правителството. Очакваме план за действия с конкретни ангажименти и срокове за изпълнение. До края на годината трябва да има нов социален пакет, уточни Стоилов. Ликвидацията на бедността в България е непосредствена цел на сегашното икономическо развитие, добави той. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Над 50 000 на Бузлуджа за празника на БСП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди