изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:18 EEST
Поредно земетресение в Крупнишкия регион    
НовиниЗеметресение с магнитуд 3 по скалата на Рихтер е регистрирано в Крупнишкия регион, съобщиха от Европейския сеизмологичен център.

Земният трус е усетен в 15,14 ч. с епицентър на 14 км югоизточно от Благоевград и на 83 км южно от София, с дълбочина 0 км. Според Геофизичния институт на БАН земният трус е с магнитуд 2,9 по скалата на Рихтер, със същия епицентър, но с дълбочина 15 км. Това е 12-ият трус от сутринта в Благоевградския регион. Няма данни за пострадали и материални щети.

БГНЕС припомня, че серия земетресения разтърсиха Благоевградско в ранните часове на днешния ден. До 8.36 ч., сутринта общият брой на земетресенията в Крупнишкия разлом бе 11. Първият земен трус е бил усетен в 4,24 ч. с магнитуд 3,7 по скалата на Рихтер, с дълбочина 0.8 км. Следващият земен трус е с магнитуд 3,3 по Рихтер и е усетен в 4.48 ч. Третият е регистриран в 6.17 ч. с магнитуд 3,4 по Рихтер. Четвъртият е с магнитуд 3,1 по Рихтер в 6.20ч. Петият е с магнитуд 3,9 по Рихтер в 6.21 ч., като той е най-силният. Според Европейския сеизмологичен център това земетресение е с магнитуд 4 по Рихтер. Следват четири земни труса с магнитуди от 2 до 2,9 по Рихтер. Следващият по-силен трус е регистриран в 7.38 ч. с магнитуд отново 4 по Рихтер. Следват още две земетресения с магнитуди съответно 2,2 и 2,3 по скалата на Рихтер, като последното от тях е регистрирано в 8.36 ч. Всички земетресения са от Крупнишкия разлом с епицентрове около Градево и Долно Осеново.

Някои от трусовете са усетени вертикално. Няма данни за щети и пострадали, но хората са уплашени. Земетресенията са усетени в Благоевград, Сандански, Разлог и в множество други населени места в региона.

Сеизмологът проф. Николай Милошев каза за БГНЕС, че земните трусове, които тази сутрин бяха регистрирани в Благоевградско са от Крупнишкия разлом. "Това е нещо нормално. Този регион е силно сеизмичен. След по-силните трусове, около 6.20 ч. тази сутрин вече имаме регистрирани около 5 труса, доста по-слаби в рамките на под 3 по скалата на Рихтер. Това е първо показание, че може би нещата отиват към успокояване, все пак не можем да бъдем абсолютно категорични. Дано да се успокои земята съвсем", подчерта Милошев. /БГНЕС


ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА ПО СВЕТА В МОМЕНТА

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА В БЪЛГАРИЯ

Земетресенията в Европа

Земетресенията в цeлrя свят с карта на GOOGLE

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ВЪВ ВРАНЧА, ПАНИКА В БЪЛГАРИЯ, СИЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ДО НОВА ГОДИНА

10-те най-силни земетресения от 1900 година насам

ВНИМАНИЕ! НАЙ-ОПАСНИТЕ ЗОНИ В БЪЛГАРИЯ!

ВСИЧКО НА ТЕМА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ

В ЧЕРНО МОРЕ Е ВЪЗМОЖНО ЦУНАМИ, НО С ВИСОЧИНА НАЙ-МНОГО ДО 2 МЕТРА

 


Сходни връзки

Поредно земетресение в Крупнишкия регион | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди