изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:13 EEST
Зъбобол се лекува с тези билкови рецепти    
Здраве

Народната ни медицина изобилства с рецепти и лечебни растения, помагащи при зъбобол



Всяка година в България над два милиона души се оплакват от зъбобол. Това е проблем, който може да се предотврати с изрядна хигиена на устната кухина и редовни прегледи при специалист стоматолог. Българската народна медицина изобилства с рецепти и лечебни растения, използвани при зъбобол. Билка.инфо събра на една място най-разпространените и най-ефективните рецепти, спомагащи лечението на зъбобол и инфекции.

Дъвчете листа от гуава. За няколко минути болката изчезва и намалява чувствителността на зъбите.

Масажирайте болното място със смлян черен пипер. Ако прибавите и малко сол, ще получите смес, която е много ефикасна при силна чувствителност на зъбите, лош дъх и зъбобол.

Начин на приготвяне и употреба – с 250 мл вряла вода се залива 1 супена лъжица лайка. След като поизстине, се прецежда и със запарката се прави гаргара до преминаване на болката. Ако е необходимо се повтаря по 6 – 7 пъти дневно.

Начин на приготвяне и употреба – смесват се 5 г стипца, 10 г готварска сол, 50 мл чист винен оцет и 3 г нишандър. Сместа се вари 5 минути и след като изстине, с нея се прави гаргара.

Начин на приготвяне и употреба – пригответе паста от синапено масло и босилек на прах. Втриването й във венците на зъбите спомага за бързото облекчаване на болката.

http://bilka.info

 


Сходни връзки

Зъбобол се лекува с тези билкови рецепти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди