изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:52 EEST
В ГЕРБ замириса на държавно море    
Новини Едва върнали се в парламента, ГЕРБ-ерите усилено правят резервации за лятна почивка. И къде, ако не на държавното море? Цели 13 депутати вече са заявили почивки в правителствената резиденция "Евксиноград", като повечето от тях са от ГЕРБ, научи от "Труд" от източници от бившия царски дворец.

Сред тях са бившата шефка на бюджетната комисия Менда Стоянова, бившите министри Ивайло Московски, Делян Добрев и Десислава Атанасова, бившата шефка на парламента Цецка Цачева, бившият шеф на полицията в Русе и избраник Пламен Нунев, колегата му в парламента Павел Христов.

Повечето от тях ще събират тен от 1 до 11 август. С плажно масло се запасява и низвергнатият от ГЕРБ бивш земеделски министър Мирослав Найденов. Той също е дал заявка да почива в резиденцията на властта през месеците юли и август, но не е уточнил дати. Въпреки че обвини бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че е следил и подслушвал колегите си от кабинета, Найденов явно няма да се чувства застрашен на плажа на властта сред бившите си съпартийци.

Към мощната ГЕРБ-ерска компания ще се присъедини кметът на Благоевград Атанас Камбитов, както и неговият отстранен от висок пост в партията колега от Димитровград Иво Димов. Неотдавна Димов бе сменен като областен координатор на ГЕРБ в Хасковско от Делян Добрев. Това не пречи на двамата да се припичат на съседни шезлонги.
Почти същата компания от партията на Бойко Борисов бе в "Евксиноград" и миналото лято. Тогава сред тях бе и бившият премиер, който организираше футболни мачове и тенис "на вързано" с колегите си от ГЕРБ. Борисов прескачаше и до резиденция "Шабла" на едноименното езеро, където неизменно си поръчваше от прочутата рибена чорба на управителя Кральо Кралев.

Противно на логиката, че управляващите са най-масовите клиенти на резиденцията, тази година те са доста по-скромни в резервациите. Само две министърки засега са ангажирали стаи - строителната Десислава Терзиева и спортната Мариана Георгиева. Терзиева като бивш служител на министерството на държавната администрация на Николай Василев, което стопанисваше правителствените бази, знае добре плюсовете на изолирания рай на 6 км северно от Варна. Заявка за почивка е направил и депутатът от левицата Румен Йончев. От ДПС засега резервация има само Четин Казак.
От няколко години "Евксиноград" е отворен и за простосмъртни, ако са останали места. През август там ще отмарят шефът на СЕМ Георги Лозанов, водещата Ани Цолова и артистът Камен Донев.

Блокада на "Евскиноград и по суша, и по море

Трескава подготовка за посрещане на ВИП летовници от властта цари в "Евксиноград". Огромният парк от 550 дка вече е почистен и напръскан против комари. В бунгалата на плажа и в ресторант "Тунела" са поставени новите мебели, за които служебният кабинет отпусна 192 000 лв. Цените на нощувките започват от 130 лв. и стигат до 600 лв. - за цялата вила "Чинара". Депутатското кюфте край плажа струва 1,38 лв., кафето е 1 лв., порция риба върви от 15 до 25 лв., вината се движат от 10 до 15 лв., а бутилка от прочутия 20-годишен коняк "Евксиняк" удря 60 лв.
Възмутени от отказа на кабинета да подаде оставка, варненци заформиха група във фейсбук "Да окупираме Евксиноград". За 2 дни участниците надхвърлиха 300 души. Инициаторите зоват за окупация на двореца по суша и вода, като най-смелите предлагат атака с малки лодки и дюшеци от плажа на "Траката" към пясъчната ивица на властта. Те канят и "колегите" си от София да трупат тен в акцията. Уведомление за протест до момента не е депозирано в община Варна.  http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

В ГЕРБ замириса на държавно море | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди