изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:49 EEST
ПОТВЪРДИХА 13-ГОДИШНА ПРИСЪДА ЗА 6-ЧАСОВА ГАВРА С 80-ГОДИШНА    
Ред и сигурностПрисъдата от 13 години затвор, която е наложена от Районния съд в Генерал Тошево за посегателства срещу възрастна жена, бе потвърдена от Окръжния съд в Добрич, съобщиха от пресцентъра му. Според нея, 47-годишният Андон Илиев трябва да лежи 13 години в затвора при първоначален строг режим. Той е осъден и да заплати на пострадалата обезщетение от 12 000 лева.

Според материалите по делото, през нощта на 27 ноември миналата година Андон влязъл в жилището на 80-годишната жена в генералтошевското село Спасово, където тя живеела сама. Бил въоръжен с нож. Жената си била легнала в кухнята. Жената чула, че нещо се хлопа навън, станала да види какво се случва и намерила отворена входната си врата. Докато се приближавала Илиев блъснал вратата и я отворил широко. След това хванал пострадалата за дясната ръка и я държал с гръб към него, за да не го разпознае. Ударил я в гърба, заблъскал я по тялото, за да върви към вътрешността на къщата. Избутал я и й наредил да изгаси светещата крушка. Той я избутал до стая с голямо легло, бутнал я върху него и започнал да дърпа дрехите й. Пострадалата му се молела да спре и да не й прави нищо, казала му, че може да му бъде майка. Мъжът отговорил, че е дошъл да я убива и започнал да й нанася удари по главата с юмруци, а после я хванал за врата с две ръце и започнал да я души. Поради шока от случващото се и напредналата си възраст, пострадалата не могла да се съпротивлява и останала в безпомощно състояние. Гаврата с нея продължила около 6 часа. Като не успял да получи ерекция, а видял, че се съмва, Илиев станал и си тръгнал. Когато се посъвзела, пострадалата се облякла и отишла у съседката си, да търси помощ. Те съобщили на органите на МВР.

Първоинстанционният съд е разгледал делото по института на съкратеното съдебно следствие и по този ред е наложил наказания за всяко от деянията. За първото Илиев е осъден на 3 години и 4 месеца лишаване от свобода. За второто е получил 6 години и 8 месеца лишаване от свобода, а за третото - 8 години и 8 месеца лишаване от свобода при строг режим. След като е групирал трите наказания, Районен съд – Ген. Тошево е определил на 47-годишния общо наказание от 8 години и 8 месеца при строг режим. Решаващият съд е увеличил това наказание с още 4 години и 4 месеца и определил Илиев да изтърпи 13 години лишаване от свобода при строг затворнически режим. Недоволен от присъдата той я обжалва с молба да бъде намалена, тъй като е направил пълни признания.

По делото са приети две съдебно-медицински експертизи на пострадалата и една на подсъдимия, която е показала, че той няма психични отклонения. Установено е, че по време на престъплението, той е бил пиян. Окръжният съд като се е съобразил с фактите по делото е потвърдил присъдата на първата инстанция по обвиненията за това, че Илиев за нарушаване неприкосновеността на жилище нощем и въоръжен, за блудство и опит за изнасилване.            

Решението на Окръжен съд – Добрич, е окончателно. НДТ

 


Сходни връзки

ПОТВЪРДИХА 13-ГОДИШНА ПРИСЪДА ЗА 6-ЧАСОВА ГАВРА С 80-ГОДИШНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди