изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:01 EEST
Стресиран съм! Не мога да се храня    
Новини Президентът Росен Плевнелиев не може да се храни правилно заради напрежението покрай непрестанните протести в страната.  В интервюто си за американския вестник „Уолстрийт джърнъл“ той се оплаква от демонстрациите, които многократно подкрепи и определи като „симпатични“.

“Стресиран съм. Не знам какво ще стане след час. Не знам какво ще стане утре. Нали виждате, 40 дни на протест отвън и хората казват: “Те не ни чуват”, казва президентът.  От думите му става ясно, че той се храни единствено с диетичен хляб.

Медийната изява на Росен Плевнелиев пред американското издание предизвика скандал заради думите му, че ако правителството на Пламен Орешарски подаде оставка, е готов веднага да назначи служебен кабинет.  Прессекретариатът на президентството опроверга „Уолстрийт джърнъл“, като публикува аидио запис на разговора му с журналиста Шон Карни.  Благодарение на това, българската общественост ще разбере за поредния резил на президента си, който отново се оплита в обяснения и прави няколко гафа.

На лош английски, Росен Плевнелиев представя България като страна, която „в продължение на много години е силно зависима като член на Съветския съюз”.  Българите пък са описани като “хора със специален ген” – много интелигентни, но неспособни да се организират.  “Българите са много приятелски настроени. Българите са също така много интелигентни хора. Проблемът е, че ние сме толкова интелигентни и генът на българите е много специален, но както казват: добри хора, но не толкова добре организирани”, обяснява президентът.

Пред Шон Карни Плевнелиев прави завидни усилия да изтъкне заслугите си за постигане на съгласие в обществото и отново натъртва, че е „обединител на нацията“.  След това се отдава на спомени за протестите от февруари тази година: “През февруари отидох на платформата с протестиращите: “Бях там, на платформата, и крещях (смее се), опитвайки се да им кажа нещо, и те ми крещяха (смее се), но накрая доказах, че съм смел президент, който не се страхува да отиде дори на платформата, когато моята нация се нуждае от това”.

Днес редакцията на „Уолстрийт джърнъл“ опроверга твърденията на пресслужбата на президенството по повод твърденията на Росен Превнелиев, че не е изразявал готовност да назначи служебен кабинет, веднага щом Пламен Орешарски подаде оставка.

http://www.mignews.info

 


Сходни връзки

Стресиран съм! Не мога да се храня | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди