изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:42 EEST
ДЕВЕТ ТИТЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ БАЛКАНИАДАТА В СТАРА ЗАГОРА    
СпортОбщо 21 отличия спечелиха българските състезатели на завършилата 66-а Балканиада по лека атлетика в Стара Загора. Родните атлети завоюваха девет златни, девет сребърни и три бронзови медала. С две титли се отличи Ивет Лалова, която в първия ден на надпреварата беше най-добра в индивидуалния спринт на 100 метра, а след това изведе щафетата на 4 по 100 метра до първото място.

Денис Димитров, Петър Кременски, Ваня Стамболова и Габриела Лалева също завоюваха по две отличия. Димитров стана първенец в спринта на 100 метра и взе сребро с щафетата на 4 по 100 метра, Кременски беше най-добър на 200 метра в неделя, а в събота също беше част от щафетата на 4 по 100 метра, която стигна до второто място. Стамболова спечели в бягането на 400 метра с препятствия, а преди това остана с бронза на 400 метра. Лалева пък взе злато с щафетата на 4 по 100 метра и завърши втора на 200 метра.

Титли заслужиха още Митко Ценов и Силвия Дънекова в бягането на 3000 метра стипълчейз и Георги Иванов и Радослава Мавродиева на гюле.  Сребърни медали от Балканиадата взеха Денис Ерадири (скок дължина), Теодора Коларова (800 метра), Габриела Петрова (троен скок), Виктор Нинов (скок височина), Златозар Атанасов (троен скок), Мартин Арнаудов (110 метра с препятствия) и Мирела Демирева (скок височина). Бронз към актива на страната добавиха още Росен Карамфилов на диск и Христина Георгиева на копие.

 


Сходни връзки

ДЕВЕТ ТИТЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ БАЛКАНИАДАТА В СТАРА ЗАГОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди