изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:42 EEST
ДОБРИЧ СЕ ВКЛЮЧВА В СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА НА КЪРМЕНЕТО    
ОбществоВ продължение на 21 години от 1 до 7 август светът по традиция отбелязва Световната седмица на кърменето. Първата Световна седмица на кърменето се организира и провежда през 1992г. от Световният алианс за активна подкрепа на кърменето (WABA) и Ла Лече Лига, член и съосновател на WABA,подкрепени от Световната здравна организация и Уницеф.

България се присъединява към света,в подкрепа на кърмещите майки и насърчаване на естественото хранене на децата, през 2004 г. По време на ССК се провежда грандиозна, международна кампания под надслов "Голямото кърмене". Проектът стартира през 2005 г. в Нова Зеландия и много бързо я последват страни от цял свят, между които е и България от 2012 г. Нейните цели са насърчаване и стимулиране на естественото хранене на децата, максимално информиране за голямото значение на кърменето, както за детето, така и за майката, привличане на общественото внимание и подкрепа на кърмещите майки, популяризиране на кърменето на открито.

По време на събитието, кърмещи майки от цял свят се събират в групи на предварително обявени места и по едно и също време кърмят своите бебета/деца в продължение на 1 минута, преброяват се от свидетели и така се сумира бройката за целия свят. В България, тази кампания се провежда от 2012г., а тази година и Добрич ще се приобщи към световната кауза, заедно с градовете София, Варна, Бургас и В.Търново.

В Добрич, както НДТ вече писа, събитието ще се проведе на 2 август в ресторант "Мечока Бен", а началото на "Голямото кърмене"  е точно в 10.30 ч. Мотото на тазгодишната Световна седмица на кърменето е: "Подкрепа за кърмене: Близо до майките".  За това на събитието са поканени и всички, които проявяват съпричастност към този най-прекрасен,естествен и вълшебен контакт между майката и детето и ще поговорим за това важно  и решаващо условие, за продължителността на процеса. Освен, че ще говорим за всичко свързано с кърменето и ще се забавляваме. Ще има томбола, а наградата е безплатен ваучер за "Бебешка йога", осигурена от Център за работа с деца и родители - Клуб "Усмивки", партньор в организацията. НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СЕ ВКЛЮЧВА В СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА НА КЪРМЕНЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди