изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:10 EET
УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА ДРОГА, ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА НА УНИФОРМЕН И ОТВЛИЧАНЕ ИСКА ВАРНЕНЕЦ    
Ред и сигурност

Осъденият за три престъпления варненец Боян Ф. Иванов иска двете му присъди да бъдат групирани в условна, стана ясно вчера. Окръжният съд в Добрич обяви за решаване наказателното дело, което е образувано по предложение на окръжната прокуратура. С него се иска групиране на две наказания, които са наложени на 32-годишния Иванов с присъди от 2012 г.



На 11 януари миналата година той е осъден на две години условно от Районния съд във Варна за причиняване на телесна повреда на длъжностно лице и за държане на наркотични вещества. Присъдата е влязла в сила на 10 април м.г. Освен това, му е наложена и глоба от 3 000 лв. С решение на Окръжния съд в Добрич от юни миналата година Иванов е признат за виновен и за отвличане и противозаконно лишаване от свобода. За това също е осъден условно на година и половина с 3 години изпитателен срок. Присъдата е влязла в сила на 7 юни т.г.

Боян Ф. Иванов бе един от шестимата, които на 27 юни 2009 г. нападнаха в кръчмата в село Телериг бившия бизнеспартньор на един от приятелите си Веселин Данаилов - Цв. Ц. Двамата се занимавали с монтаж на климатична техника, но имали неуредените финансови отношения, Данаилов подозирал другия, че присвоявал част от сумите, които чуждестранният поръчител привеждал за покриване на текущи разходи и изплащане на заплатите на работниците. Следтова Цв. Ц. започнал работа в дискотека в с. Телериг, където компанията го намерила. След спречкване, го отвели навън, качили го на Мерцедес и го отвлекли. Свидетел на инцидента съобщил на собственика на дискотеката, който уведомил полицията и лицата били задържани.

От окръжната прокуратура предлагат групиране на двете присъди, като се определи Иванов да лежи в затвора 2 години, като това наказание бъде увеличено с 1 година лишаване от свобода. Прокурорът се е мотивирал с интензивната престъпна дейност на 32-годишния, който за 8 месеца е извършил 3 престъпления от общ характер, от които две са тежки. Предлага се, към това наказание да бъде присъединена глобата, постановена с първата присъда на Иванов.

Адвокатът на Иванов е поискал да се определи общо наказание, което да бъде условно търпяно. Той е представил документ, според който глобата е платена. Предстои Окръжният съд да се произнесе в 30-дневен срок. НДТ

 

 


Сходни връзки

УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА ДРОГА, ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА НА УНИФОРМЕН И ОТВЛИЧАНЕ ИСКА ВАРНЕНЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди