изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:46 EEST
В АРЕСТА ОСТАВА ИРАНЕЦ, ПРЕДСТАВИЛ СЕ С ЧУЖДИ ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ    
Ред и сигурностВ ареста остава иранския гражданин Шабар Е., който е обвиняем по досъдебно производство на Районната прокуратура в Генерал Тошево за 2 престъпления, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд, който потвърди наложената му мярка за неотклонение. 45-годишният мъж е разследван за това, че на 17 юли тази година на граничния пункт Дуранкулак се е опитал да премине границата с чужди документи за самоличност.

Той се е опитал да заблуди граничен полицай, а в следващите дни - и разследващ полицай, както и служители на гранична полиция, и Районен съд – Ген. Тошево. Той използвал чужд немски паспорт, издаден на друго лице в град. Бремен, Германия, на немски гражданин, който е  роден в Иран.           

Установено е, че Шабар Е. е влязъл незаконно у нас на 16 юли през  Аерогара София и е опитал да напусне страната на следващия ден през граничния пункт Дуранкулак. На 23 юли Районният съд в Генерал Тошево го е задържал под стража, но иранският гражданин обжалвал определението с молба да му бъде определена по-лека мярка за неотклонение. Адвокатът му посочил, че мярката за неотклонение е прекалено тежка, тъй като престъплението не е обществено опасно. Адвокатът е заявил, че поведението на Шабар Е. е укоримо, но той бил направил самопризнания и съдействал на органите на разследването. Защитникът поискал да бъде определена парична гаранция, която да бъде платена от съпругата на Шабар Е., която в момента е в България. Представителят на Окръжна прокуратура обаче се противопоставил на искането, с мотива, че престъпленията, за които е привлечен да отговаря са извършени при условията на продължавано престъпление. Държавният обвинител е посочил, че иранският гражданин не пребивава постоянно в България и няма постоянен адрес. За престъпленията си може да получи присъда до 5 години затвор. Поради това прокурорът счита, че има реална опасността 45-годишният да се укрие или да извърши друго деяние.

Шабар Е. е обясни пред съда, че 25 години е бил в Германия. Не бил подновил паспорта, с който живеел там, затова използвал чужд. Пристигнал в България, заради съпругата си. Заявил, че не е направил нищо умишлено и не бил извършил престъпление у нас. Помолил да бъде пуснат на свобода и обещал да остане в София до приключване на делото му. Окръжният съд е приел, че районният съд правилно е наложил най-тежката мярка за неотклонение и я потвърдил, като определението му е окончателно. НДТ

 


Сходни връзки

В АРЕСТА ОСТАВА ИРАНЕЦ, ПРЕДСТАВИЛ СЕ С ЧУЖДИ ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди