изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:20 EEST
Приеха на второ четене актуализацията на бюджета, социалният пакет на ГЕРБ определен за "нагъл"    
Парламент

Комисията по бюджет и финанси прие на второ четене актуализацията на бюджета. Общите приходи са в размер на 18 196 217 500 лв., а общите разходи - 19 492 248 100 лв. От тях 8 485 005 100 лв. са разходите, трансферите са 10 099 028 100 лв., вноската в общия бюджет на ЕС е 908 214 800 лв.



Депутатите приеха предложение на депутатите от "Коалиция за България" Корнелия Нинова и Георги Гьоков за увеличение на месечната помощ за отглеждане на деца с увреждания от 189 на 217 лв.

22 000 деца с увреждания ще бъдат обхванати от това увеличение. Около 3 млн. лв. са необходими за тази мярка до края на годината. За следващата година необходимата сума ще е 7.4 млн. лв.

Актуализацията на бюджета ще влезе в сила от 1 август 2013 г.

Комисията отхвърли предложения от ГЕРБ социален пакет от 150 млн. лв. Министърът на финансите Петър Чобанов заяви, че правителството вече реализира социални мерки за най-уязвимите групи от населението. Кръгът на лицата, които ще получават енергийни помощи, е разширен с около 60 000 души, отбеляза той.

Лидерът на БСП Сергей Станишев посочи на пресконференция предложенията на ГЕРБ като "цинични и нагли". Той припомни, че бившите управляващи са отхвърляли подобни предложения в бюджета година след година.

"Сега, когато са в опозиция, изведнъж станаха левичари", каза той.

Станишев отбеляза, че именно ГЕРБ са отворили "дупка" в бюджета, която налага неговата актуализация.

Заместник-президентът на КНСБ Николай Ненков заяви, че синдикатите са дълбоко разочаровани от това, че при ревизията на бюджета почти нищо не се говори за социална политика.

Предстои актуализацията на бюджета да бъде гласувана в Народното събрание тази седмица.

"Надявам се, че дискусиите, които водим, и аргументите, които представяме, ще помогнат на президента да вземе своето решение", каза финансовият министър по повод предположения, че държавният глава Росен Плевнелиев ще наложи вето върху актуализацията на бюджета.

"Философията на актуализация на бюджета за тази година е да разплатим задълженията към бизнеса, за да може да се влее свеж ресурс в икономиката, което да я подпомогне и задвижи".

Така Чобанов обясни нуждата от бюджетна ревизия по време на заседанието на комисията. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Приеха на второ четене актуализацията на бюджета, социалният пакет на ГЕРБ определен за "нагъл" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди