изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:34 EEST
Ужасяващо! 12-годишна на прага на смъртта заради паразит, хранещ се с мозъка и    
Новини Ужасяващ случай на заразяване с рядък паразит регистрираха в Арканзас. 12-годишно момиче е на прага на смъртта след като се е заразило с изключително редкия, но смъртоносен паразит Naegleria fowleri, който живее като се храни с мозъчната тъкан на приемника си. Паразитът влиза в тялото на приемника си през носа и се придвижва към мозъка. Единствената възможност за заразяване е при плуване в топла, неморска вода, но не и при пиенето на заразена вода.

Именно така 12-годишната Кали е прихванала опасната инфекция – при плуване в Литъл Рок – местен воден парк. Ужасяващата трагедия се е случила преди 8 дена, предават от Си Ен Ен, цитирани от БЛИЦ. Първите симптоми, които включвали объркване, загуба на равновесие, гърчове и халюцинации, се проявили веднага. Момичето било откарано в болница, където медици правят всичко възможно да запазят живота й. Въпреки това обаче прогнозите никак не са оптимистични.

Специалисти са категорични, че паразитът е изключително смъртоносен и в 99% от случаите заразеният умира до 12 дена след заразяването. Най-честите места, където вирее опасният паразит, се намират в Американския Югозапад.


 


Сходни връзки

Ужасяващо! 12-годишна на прага на смъртта заради паразит, хранещ се с мозъка и | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди