изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2022-07-03 @ 18:02 EEST
ТРИ ПЪТНИ ОТСЕЧКИ БЯХА РЕМОНТИРАНИ ПО ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ    
Икономика

Проектът SMART „Устойчивост, мобилност, достъпност в трансграничния регион Констанца - Добрич - транспортна инфраструктура» бе финализиран вчера Вторият инфраструктурен проект, който община Добрич реализира по програма Трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013, бе отчетен на финална пресконференция вчера. Гости бяха Добрич Николета Минку – изпълнителен директор на Съвместния технически секретариат в Калъраш, Румъния, заместник-областният управител Даниел Йорданов, председателят на Общинския съвет в Добрич Ангел Табаков, кметът Детелина Николова, както и екипите от община Добрич и област Констанца, които през последните 25 месеца реализираха проекта „Устойчивост, мобилност, достъпност в трансграничния район Констанца – Добрич – Транспортна инфраструктура”.

8 милиона евро бяха успешно инвестирани в реконструкция на три пътни отсечки и пътно оборудване в градовете Добрич и Констанца, стана ясно на пресконференцията. Проектът е на стойност 7 834 096, 25 евро и цели подобряване достъпността до транспортната инфраструктура в двата региона. За община Добрич финансирането е в размер на 4 508 616, 25 евро, като дейностите бяха насочени към реновиране на пътни отсечки в Добрич и доставка на пътно оборудване в Констанца. Община Добрич реконструира напълно важни пътни отсечки, които имат роля на транспортен вход-изход на града в посока Констанца. По тях преминава основният пътникопоток в двете посоки от Констанца към Добрич. Отсечките с обща дължина 6 783 метра осъществяват връзката с индустриалната зона в града, където са концентрирани множество икономически обекти, а също и с централната градска част. Трансграничният поток вече се движи по изцяло обновените бул. „25 септември" в участъка между Военни гробища и околовръстен път, улица „Калиакра" с дължина и улица „Поп Богомил". Те са в индустриалната зона на града и се очаква ефектът от инвестицията да е и в икономически аспект, каза кметът на Добрич Детелина Николова.

Партньорите от областния съвет в Констанца са закупили 19 машини и съоръжения, както и оборудване за контрол на трафика. Сред тях машини да разчистване при пътни произшествия, на сняг, пожарни, линейки и други, които, при необходимост, могат да бъдат предоставяни и на община Добрич, стана ясно на пресконференцията.

Проектът стартира през 2011 г. и продължи 25 месеца. В рамките на проекта се изработи още проучване, анализ и оценка на трафика в трансграничната зона Добрич - Констанца, както и съвместна стратегия за подобряване на трансграничната мобилност. НДТ

 

 


Сходни връзки

ТРИ ПЪТНИ ОТСЕЧКИ БЯХА РЕМОНТИРАНИ ПО ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2022 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди