изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:13 EEST
Борисов вече иска избори не веднага, а през май 2014 г.    
Политика
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи предсрочните избори да са следващата година през май. Допреди седмица той настояваше за избори "веднага". Борисов самият бил твърдо „за” колкото може по-бързо избори, но управляващите протакали умишлено, а все още няма точка в програмата на парламента за промени в Изборния кодекс, в частта парламентарни избори.


По думите му Борисов управляващите трябва да обявят дата за предсрочни избори, за да се успокои обществото. Според него сега октомври не може да има вот, а дали ще е ноември, до края на годината - направо да е през май.

"Да обявят май предсрочни избори и тогава вече веднъж ще се харчат пари за избори, така че масрафът ще го има; втори път – както ни подредят хората, така след това да си управляваме и да се признае резултатът, мотивира се той, цитиран от "Фокус".

По думите на Борисов няма как после септември или октомври догодина, пак да има избори, защото държавата ще фалира.

Бившият премиер отбеляза, че през февруари е предупредил българите, че ако изборите са с два месеца по-рано, това ще наруши ритъмът в държавата, на приходните агенции и било безспорен факт, че от февруари досега те не работят.

Затова, според него, когато се говори за предсрочни избори, българите трябва да знаят какво струват те, освен като пари, и като много понижена работа на държавната администрация.

Изборен кодекс

ГЕРБ предложи на парламента да не излиза в отпуск и на извънредно заседание в понеделник да започне разглеждането на промените в Изборния кодекс.

"През август да свърши Избирателният кодекс, гражданите да имат сигурност, че ако има предсрочни избори, ще бъдат такива, каквито на тях им се иска”, каза още Борисов.
Депутатите обаче си гласуваха ваканция през август.

Как реагираха БСП, ДПС и "Атака"

"При тази динамика на политическите процеси не могат да бъдат самоцел нито избори утре, нито пълният мандат, на който и да е кабинет. Не визирам точно кабинета Орешарски", коментира думите на Бориосв пред журналисти лидерът на ДПС Лютви Местан.
Той попита в името на какво ще се правят тези избори.

Зам.-председателят на ПГ на КБ Янаки Стоилов каза, че изборите ще бъдат определени от това каква политика провежда правителството, какъв бюджет ще предложи и какви ще бъдат резултатите от неговия план за действие с изпълнението на конкретните мерки.
Когато имало отговор на всички тези въпроси през следващата година, тогава можело да се обсъжда тази тема.

"През есента трябва да се подготвим за нови изпитания, защото, ако сегашните протести са главно политически мотивирани, то следващата им вълна може да почива върху икономически и социални претенции, за които има не по-малки основания, отколкото това, което ставаше през изминалите седмици", каза той.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че Борисов не може да бъде коментиран, защото той си мени мнението сутрин, обед и вечер:

"Дали някой отвън ги командва, дали някои олигархични кръгове, дали външни посолства, дали чужди фактори”, добави той и каза, че вижда тенденция за съглашателство между БСП, ДПС и ГЕРБ, която очевидно вече е в ход."
http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Борисов вече иска избори не веднага, а през май 2014 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди