изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:53 EEST
Заради дипломна работа или невъзможна любов сложи край на живота си Теодор от Русе?    
НовиниДве са най-вероятните причини, подтикнали към самоубийство младото момче, за чиято трагична съдба БЛИЦ ексклузивно съобщи секунди след полунощ. Едната е свързана с неуспешна дипломна работа, а другата - с любовна драма.

Името на студента е Теодор С. - на 22 години, родом от Русе, четвъртокурсник в ХТИ. Негови съседи от фаталния блок 20 разкриха пред БЛИЦ, че той бил със затворен характер и преживявал силно всеки дребен провал. Увличал се от компютри и използвал почти цялото си време за учене. Наскоро получил два тежки за неговите разбирания удара. Първо се наложило да се раздели с интимната си приятелка. Познатите му подозират, че Теодор изпитвал угризения, тъй като сам решил да избере образованието пред любовта. Неотдавна споделил, че всичко това му идва в повече. Душевното неспокойствие попречило на отличника да подготви дипломната си работа и така дошъл вторият удар - бил скъсан на изпита.

Родителите на Теодор усетили, че може да се е случило най-лошото, далеч преди полицията да ги уведоми за самоубийството. Днес неговата майка се свързала със съквартиранта му и плачейки го помолила да провери какво става със сина й. Преди това се обадила и на още няколко приятели на Теодор, които също не разполагали с никаква информация. Тя обяснила, и на тях, и на съквартиранта, че синът й трябвало да защити дипломната си работа и след това да й звънне. Телефонът обаче бил изключен дълго след изпита. "Страх ме е от най-лошото", простенала жената.

В момента бащата на Теодор пътува към София, за да разпознае сина си. Той е помолил съдебните медици да не мърдат тялото от студентската стая, преди да пристигне. В момента петима от най-близките приятели на Теодор чакат изолирани в общежитието, за да им бъдат взети показания веднага след огледа. Сред видимо уплашените студенти е и съквартирантът, открил безжизненото тяло. Заради тежкото психическо състояние на момчето все още не е ясно защо в блока се носят два различни слуха за смъртта на Теодор. Единият гласи, че студентът бил намерен обесен, а другият - че е открит на леглото със завита глава. Със сигурност обаче истината е само една и тя е написана върху предсмъртното писмо, чието съдържание засега остава загадка.

Мира НАЙДЕНОВА,http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Заради дипломна работа или невъзможна любов сложи край на живота си Теодор от Русе? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди