изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:56 EEST
Уволняват Бетина Жотева, ходела по протести    
Новини Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев скандално уволнява доскорошния Директор на дирекция „Връзки с Обществеността и протокол“ Бетина Жотева, научи ПИК от свои източници в МИЕ.

Бетина Жотева има опит в тази длъжност в качеството си на пиарка и член на политическия кабинет на министъра на финансите Симеон Дянков в правителството на ГЕРБ и като прессекретар на служебния министър на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев.

След идването на власт на кабинета „Орешарски“ новият шеф на ведомството Драгомир Стойнев й обещава да остане на поста. Реално обаче тя бе на поста само десетина дни, след което е преместена на позицията Директор Дирекция „Административно обслужване“, а в нейното кресло сяда Деница Георгиева, която е доведена от оглавилия Български енергиен холдинг (БЕХ) шеф на „Марица изток 2“ Георги Христозов .

Преди дни Бетина Жотева е спешно привикана „на килимчето“ при министъра, който от самото начало бил недоволен, че общувала с предшественика му Асен Василев. Според наши източници в министерството Стойнев бил бесен, че Бетина Жотева е ходила на протестите срещу правителството. До него достигнал слух, че Жотева го наричала некадърник.

В момента Бетина Жотева е в платен отпуск, където остава до края на юли. По това време министърът трябва да измисли как да я изгони по някакъв легитимен начин – за целта трябва да напише конкретни мотиви за уволнението, както изисква Законът за държавния служител.

Кариерата на държавен служител у нас бившата тв водеща започна още през 2009 г., когато се завърна от Брюксел в България, за да брани имиджа на вицепремиера Симеон Дянков в качеството си на негов PR. Тогава се твърдеше, че самият той я е поканил да заеме поста, след като напусне дотогавашната си работа – говорител на Постоянното представителство на страната ни към Европейския съюз (ЕС).

Според медиите Бетина Жотева не е била просто прессекретар и член на политическия кабинет, но и “дясна ръка” на вицепремиера. Бетина Жотева активно участваше във всяко от заседанията на Обществения съвет към МИЕТ, които бяха въведени от служебния министър Асен Василев след протестите през изминалата зима.

Според журналисти с новата пиарка на МИЕ Деница Георгиева липсва какъвто и да е диалог, както и със самия министър. Както браншът, така и ведомството е разочаровано от неподготвения за поста си Драгомир Стойнев, който не е наясно дори с икономиката, камо ли да ръководи и стратегическия енергиен сектор.

Източник: ПИК

http://www.sofia-press.com

 


Сходни връзки

Уволняват Бетина Жотева, ходела по протести | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Уволняват Бетина Жотева, ходела по протести
Автор: Anonymous да 2013-08-02 @ 08:05 EEST
Не критикувайте кекемека!Не разбира от икономика ,не разбира и от жени, но е на власт.
Уволняват Бетина Жотева, ходела по протести
Автор: Anonymous да 2013-08-02 @ 11:50 EEST
Не се подигравайте за "кекемеченето".  В историята е имало такива хора велики императори - един пример с Клавдий.  А що се отнася до Бетина, всеки министър сам трябва да избира пиара си, защото той е длъжен да определя имиджа му.  Погрешно е такава длъжност да се завещава. Най-вероятно, следващият министър на икономиката също ще си назначи пиар, в който да има доверие. Има длъжности за професионалисти, които не са обвързани или поне не бива да се обвързват с партии. Пиарът задължително е обвързан, поне в България. В САЩ не е така. Там не са изолирани случаи, когато републиканци назначават за пиари демократи и обратно. Бетина ще трябва да почака нейни съмишленици или съпартийци да спечелят властта и да им стане пиарка. Впрочем, Плевнелиев може да я вземе веднага на работа, защото наистина е добър пиар.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди