изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:08 EEST
Г-н "Ваканцувам" не плажува, а гледа домати    
Политика "Аз ваканцувам, ти ваканцуваш, той ваканцува..."
Най-прясното попълнение в депутатския речник взривява социалните мрежи вече втори ден. За броени часове глаголът бисер вдъхнови и антиправителствения протест, който издигна лозунг: "Аз няма да ваканцувам, оставам тук да танцувам!"

Думата "ваканцувам" се роди в диспута за летния отпуск на народните избраници и стана повод за много майтапи. Неин "баща" е депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов, който всъщност е завършил българска филология. В страстна реч от трибуната той заяви, че никога не е "ваканцувал", не е ходил на почивка на море, нито на планина.
"Ваканцувам е неологизъм (б.а - нова дума). Това бе иронична форма на изказ, която бе предизвикана от стила на поведение на опозицията, в това число и на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Преди дни той цинично предлагаше да се работи и през август и препоръча на депутатите, които имат деца, да ги водят на море в следобедните часове, защото той им бил построил магистрали. След тази ирония аз отговорих с по-голяма ирония", аргументира се Хафъзов пред "Труд".

Според него поведението на ГЕРБ предполагало, че депутатите нямали право на нормална ваканция като "учители, шофьори и шлосери". Тогава значи трябвало да "ваканцуват" - да правят нещо ненормално, по-екзотично.

"Дебатът дали може депутатът да почива или не е един голям водевил", категоричен е избраникът от ДПС. От трибуната искал да покаже абсурдността на ситуацията, но останал неразбран от ГЕРБ.

"Само лидерът на ДПС Лютви Местан, който е филолог, улови точно моята форма на изказ. Аз и вчера казах - с Лютви Местан, Георги Коритаров и д-р Николай Михайлов не бих си позволил да споря. И мисля, че те са разбрали иронията ми", обясни още Хафъзов.

Без тен заради религията

36-годишният избраник не е ходил на брега на морето от години. По религиозни причини не е събирал тен на плажа нито веднъж. Хафъзов, съпругата му и 16-годишната им дъщеря са мюсюлмани.

"Така сме възпитани. Имаме желание, разбира се, да идем на почивка на морето, но просто няма условия, които да ни позволят това да се случи. В България няма възможност религиозни хора да посещават плажове", казва депутатът.
През ваканцията Хюсеин Хафъзов не планира да почива. Най-много да направят някой преход в Стара планина с приятели или със семейството си. По принцип така той си отдъхва от работа.

"Живея на 40 км от Бургас - в с. Тополица, което е в подножието на Стара планина. Често правим преходи по 15-16 километра до съседни села", разказва Хафъзов. Той има и друг начин да се отърси от обстановката в парламента - с физически труд на село.
"Преди бях говорител на мюфтийството. Докато стана депутат, работих в стопанството на мои близки - отглеждал съм домати, лук, пипер и каквито зеленчуци се сетите", разказва Хафъзов.

Обикаля 27 села: загрижен е за хората

На обиколка в 27 села в Бургаския избирателен район ще посвети летния си отпуск депутатът Хюсеин Хафъзов. Плановете му са да се срещне с избирателите и да им чуе проблемите.

"На село хората не живеят лесно. Много от тях нямат възможност да отидат на ваканция", казва Хафъзов. Затова дебатите в парламента били абсурдни и не се отразявали добре на избирателите.

"Докато ние се шегуваме тук, знаете ли как се налага в тези жеги, в този пек на хората да работят на село и да изкарат прехрана", коментира избраникът.

Два са неговите мотиви да обикаля селата през лятото. Първия, да чуе проблемите им - къде инфраструктурни, къде свързани с търсене на лекар в София, и да се опита да им помогне.

И втория - да чуе мнението им за протестите в столицата, понеже имал нужда да получи тяхната подкрепа, за да продължи да работи.

"Макар че живеят по 500-600 души в село, хората следят всичко, каквото се случва - и в парламента, и извън него. Досега не съм чул нито един упрек, коментар или укор за това, което прави коалицията БСП-ДПС", казва Хафъзов. И се надява това да не се е променило.  http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Г-н "Ваканцувам" не плажува, а гледа домати | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.37 секунди