изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:50 EET
Понеделник - ден на национален траур!    
НовиниПравителството обяви 5 август 2013 г. за ден на национален траур във връзка с трагичната гибел на българските граждани, загинали в мина „Ораново”. В понеделник националният флаг на държавните институции ще бъде свален наполовина.

Министерският съвет изразява дълбоката си съпричастност с мъката на семействата и близките на загиналите миньори.

Премиерът Пламен Орешарски изпрати и съболезнователни телеграми до семействата на загиналите миньори:
„Добре разбирам, че винаги ще усещате в душите си празнината, която тяхната смърт оставя, и ще таите гняв срещу несправедливостта на случилото се. Дълбоко съм съпричастен към мъката ви и ви уверявам, че ще получите нашата подкрепа в тези трудни за вас дни. Надявам се хубавите спомени за тези истински и достойни хора да ви дадат сили да продължите напред. Поклон пред паметта им!”, се казва в телеграмата на министър-председателя.

Междувременно в Крупник, откъдето са били Иван Лазаров и Николай Михайлов, започнаха траурните служби по последното им изпращане. Погребението на Иван Лазаров бе от 19.00 часа, а в 19.30 часа е траурната церемония на Николай Михайлов.

Разходите по погребенията се поемат от община Симитли.

От уважение и съпричастност към колежката си Меги ,която е сестра на загиналия в рудник Ораново Николай Михайлов, днес в 18.45 часа екипи от Спешен център Благоевград тръгнаха на погребението на брат й с линейки. Спешните екипи приеха присърце случващото се в рудник Ораново, тъй като 18 дни и те дежуриха на смени пред рудника в очакване на миньорите, чиито живот трябваше да спасяват. Меги и Николай си бяха опора, нямат родители сираци са, наш дълг е да бъдем до колежката и приятелката в този тежък за нея момент, когато загуби единствения си роднина, коментираха медиците./ http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Понеделник - ден на национален траур! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди