изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:12 EEST
7 от групата за ”мокри поръчки” остават в ареста    
Ред и сигурностПреди дни, държавното обвинение и МВР обявиха, че е разбита група за убийства и грабежи. Сега съдът остави в ареста 7 от 11-те, за които прокуратурата поиска "задържане под стража".

За четирима от групата съдът определил по-леки мерки за неотклонение. Обвиняемите Радослав Раденков и Николай Стойков са с мярка за неотклонение „домашен арест”, а обвиняемите Ангел Мечкаров и Николай Рангелов са с мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 2000 лева. 

Разглеждането на мерките, започнало вчера, е продължила до рано 6.30 часа днес. Какви ще са окончателните мерки за неотклонение обаче ще реши Апелативният специализиран съд, пред който те могат да се обжалват или протестират.

Прокуратурата поиска арест за Мартин Антов – обвинен като ръководител на организирана престъпна група, както за две убийства, три грабежа, две кражби и за незаконно притежаване на оръжие.

Сред четиримата, за които прокуратурата не поиска вчера арест, всъщност е и другият сочен за ръководител - Валентин Янев – Вальо Бореца, който вече има присъда по друго обвинение.

Арест от прокуратурата поискаха още за Ангел Мечкаров, Валери Александров, Радослав Раденков, Иван Илиев, Симеон Николов, Николай Рангелов, Христо Христов, Николай Стойков, Димитър Георгиев и Жечо Белясин, предаде БГНЕС.


Акцията и престъпленията

Членовете на престъпната група са заподозрени в извършването на убийства, въоръжени грабежи, изнудвания, палежи и причиняване на средни и тежки телесни повреди срещу заплащане. Те са задържани при специализирана полицейска операция преди няколко дни.

МВР и прокуратурата вече съобщиха, че е пресечена подготовка от групата и извършване на побой и грабеж срещу две лица, свързани с т. нар. "сделка за закупуване на ПОК "Доверие".

Престъпната група е проследявала, изучавала навиците на набелязаните хора и изчаквала удобния момент да извърши това, за което са били ангажирали.

Анализът показвал, че при грабежи се е стигнало и до смъртен случай.

Валентин Янев - Бореца участвал лично и в две убийства.

Разследващите знаят и кой е поръчителят, но все още не казват. Те имат данни за извършени други убийства и тежки престъпления, но се събират още доказателства за тях.

По делото има свидетелски показания и сътрудничещи свидетели – хора, които познават в детайли дейността на тази група и СРС-та.

Сред веществените доказателства са - два автомата, една ловна пушка, боеприпаси, синя лампа и др.

Вальо Бореца, сочен като мозъка на групата за отвличания "Наглите", в момента е в затвора. През октомври м.г. Специализираният наказателен съд го осъди на 5 години затвор за изнудване, придружено със заплаха за убийство.

Мартин Антов е кикбоксьор.

http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

7 от групата за ”мокри поръчки” остават в ареста | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди