изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:09 EEST
ЗАПОЧНА ПРЕСТРУКТУРИРАНЕТО НА МБАЛ В ТЕРВЕЛ В МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР    
ЗдравеВ края на юни бе открита строителната площадка на Медицинския център в Тервел, съобщиха от общината. Демонтират се всички стари врати, прозорци, както и негодната отоплителна инсталация. Изграждат се конструктивните елементи (греди, колони) на новия рентгенов сектор. Той се намира на мястото на бившия административен блок на болничното заведение. В него ще има помещения за новите рентген, мамограф и ехограф.

Започна и изпълнението на двата договора за доставка на медицинско оборудване. В лабораторията вече ползват два нови микроскопа, биохимичен анализатор и автоклав за стерилизиране на инструментите. Новото оборудване цели да подобри както качеството и прецизността на правените в лабораторията изследвания така и да облекчи труда на медицинските специалисти. Още четири автоклава са доставени и подготвени да бъдат въведени в експлоатация след като се обособят новите направления на центъра, а това ще стане когато приключи строителството. В сектора по физиотерапия ползват новозакупения по проекта комбиниран апарат за електротерапия с нискочестотни и средночестотни токове. Към апарата има и устройство за вакуум терапия. Новият апарат, заедно със закупения през миналата година апарат за лезерна терапия подобряват в значителна степен нивото на рехабилитационните процедури за пациентите от общината.

Направленията на медицинския център в средата на тази година се увеличиха с още едно - ендокринология. Включването на ендокринолог в екипа на лечебното заведение води до облекчаване на обслужването на диабетно болните в общината. Въвеждането на нови, по-ефективни уреди в лабораторията също благоприятства качеството на услугите за пациентите в направлението по ендокринология. От миналата година лабораторията има и нов апарат за гликиран хемоглобин, който също е в услуга на хората с проблеми с кръвната захар. Така постепенно се изпълняват целите на проекта, фокусирани върху постигането на по-добро ниво на профилактика и лечение за гражданите на общината.

На 31 юли общината ще внесе в оперативната програма искане за авансово плащане на одобрената сума по договора за безвъзмездна финансова помощ. Съгласно клаузите на договора сумата възлиза на 349 731,43 лв. и представлява 35% от безвъзмездната помощ по одобрения проект. Получените средства ще се ползват за авансови и окончателни плащания по договорите с избраните изпълнители.

Крайният срок за изпълнение на всички дейности по проекта е 25 октомври 2014 г. Това е и срокът, в рамките на който следва да приключи вливането на МБАЛ в Медицинския център. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА ПРЕСТРУКТУРИРАНЕТО НА МБАЛ В ТЕРВЕЛ В МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗАПОЧНА ПРЕСТРУКТУРИРАНЕТО НА МБАЛ В ТЕРВЕЛ В МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР
Автор: Anonymous да 2013-08-05 @ 08:18 EEST
Апарати ще има ,но доктори нямааааа!!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди