изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:50 EEST
ПОДГОТВЯТ СЕ НОВИ ПРОЕКТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ В МИГ    
НовиниПрез юли община Тервел подписа три договора за финансиране на своите внесени през 2012 г. проекти в МИГ Тервел -Крушари. Работи се по документациите за обществените поръчки за избор на изпълнители, които ще изпълнят основните дейности по трите проекта.

Паралелно с това се подготвят нови проекти, с които общината ще участва в оценителните сесии на МИГ през 2013 г. За да получи финансиране тя трябва да внесе проектите си до 30 септември. В момента част от тях са във фаза работно проектиране, а за други се пристъпва към съгласувателни процедури, избор на спецификации и разписване на документацията за кандидатстване.

Подготвят се два проекта по мярка 322 на Стратегията на МИГ и три - по мярка 321. Проектите по мярка 321 са за социални услуги за възрастните хора в селата и целят откриване на филиали и разливни на Домашен социален патронаж в отдалечени села. Проектите по мярка 322 са насочен основно към общинския център и предвиждат рехабилитация на малки тротоарни участъци в района на т. нар. "стари блокове", Районния съд, ул. "Н.Вапцаров", както и на тротоара по ул. "Климент Охридски" от страната на СОУ "Йордан Йовков". Включено е и асфалтиране на уличната мрежа в района на новата спортна площадка зад блок "Зорница". Предвижда се и монтиране на открита сцена в парково пространство в центъра на Тервел.

Проектите, които ще се подготвят и внесат до 30 септември тази година ще се реализират най-рано през лятото и есента на 2014 г. Забавянето при инвестициите на общините се дължи на тежките процедури за избор на изпълнители по Закона за обществените поръчки и проверките, извършвани от финансиращите органи за тези процедури. Представителите на бизнеса, земеделците и читалищата са улеснени в това отношение и избират изпълнители още при кандидатстването си . По тази причина инвестициите в начинанията на бизнеса са в пъти по-бързо случващи се в сравнение с тези, извършвани от общините. НДТ

 


Сходни връзки

ПОДГОТВЯТ СЕ НОВИ ПРОЕКТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ В МИГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди