изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:33 EEST
Студентка признала пред Гриша Ганчев как си изкарва пари от протестите    
Новини За Гриша Ганчев българските политици са като ударени с мокър парцал и действат изключително неадекватно. "Каква е тая лакомия за власт и пари, не ми е ясно. Ремарке за другия свят няма," казва ловешкият бизнесмен в интервю за "Преса. Според него е необходимо сегашното правителство да остане на власт още 5-6 месеца, за да покаже истинското си лице и тогава може да се мисли за оставка. Той призова политическите лидери да седнат и да се разберат, защото според него, целият въпрос е за власт и пари и малките партии също трябва да имат шанс да са в парламента.

Нивото, на което политиците общуват сега, е по-ниско от това на мутрите в началото на демокрацията, смята Ганчев. Според него ГЕРБ е синоним на Бойко Борисов "Никога не ми казвайте ГЕРБ или Фидосова, или Цветанов. Ще ми казвате Бойко Борисов!" Относно оттеглянето си от сделката с ЦСКА той заяви, че не се хвърля там, където рискът е огромен.


Извън лозунгите и исканията за оставка не съм чул някакви конкретни конструктивни искания от протестиращите. При мен работи една студентка и вечер ходи да си докарва допълнителни пари на протестите. Самата тя си го призна. И това е голяма мръсотия - протестиращите да ходят пред домовете на политици и министри и да ги овикват. И те са хора все пак, нарушават им личното пространство. Това казва собственикът на ПФК "Литекс" и на ловешкия автомобилен завод Гриша Ганчев. 

Той направи аналогия между протестите и футболните срещи - "На всеки мач недоволните фенове искат смяна на треньора Тези, които всяка вечер ходят да викат не са преобладаващата част от държавата", смята Ганчев и дава пример със своя служителка, която вечер била на протестите, за да си докара допълнителни пари. Скандирането пред домовете на политици и на министри им нарушава личното пространство, смята Ганчев.

Според ловешкия бизнесмен е нужно да се даде шанс на настоящето правителство още 5-6 месеца. "Това е все едно във футболния отбор да си сложиш един треньор в понеделник и в сряда да искаш да го махаш, че нямал резултати, преди в събота да е играл мач отборът му. Моите впечатления са, че политическите лидери в България са като ударени с мокър парцал. Виждате ли адекватни държавници, които реално мислят за България? Каква е тая лакомия за власт и пари, не ми е ясно. Ремарке за другия свят няма," заявява Гриша Ганчев. Той призова политическите лидери да седнат и да се разберат, защото според него, целият въпрос е за власт и пари.

За шефа на "Литекс" в ГЕРБ има само един човек и това е Бойко Борисов. "Никога не ми казвайте ГЕРБ или Фидосова, или Цветанов. Ще ми казвате Бойко Борисов!", заяви Ганчев. Според него в партията нищо не се случва без знанието на лидера на ГЕРБ. "Не се ли гнусите от стила на поведение на политиците, от езика, от самия диалог, който водят помеду си и с обществото?", пита Ганчев. Според него дори силовите групировки преди години са имали по-високо ниво на общуване.

Според Гриша Ганчев вероятно само в България в момента, в който станеш политик, ставаш и голям бизнесмен. "Политическите лидери в България са много алчни и не можаха да размберат, че и за по-малките партии трябва да има място под слънцето," смята ловешкия бизнесмен. Той отрича да има ангажименти към партията на Илияна РАева "Обединена Европа", но признава, че е платил 5000 лв. за наем на залата, в която бе обявено създаването на политическата формация. "Дано влязат в следващия парламент. Системата трябва да се промени. Убеден съм, че в следващите години управлението ще се осъществява чрез коалиции. Това не е мръсан дума, защото има контрол между участниците. Видяхме предишните четири години какво става, когато властта е еднолична," каза шефът на ПФКТ "Литекс". Той призна, че от бюджета вече има определяне на пари за връщане на ДДС и към неговата компания.

Ганчев смята, че борбата с контрабандата трябва да стане със законови промени, а не с полицейски акции. Според него между 2 и 3 млрд. лева годишно се източват именно с контрабандата. "Циганските фирми работят по 15-20 дена, вкарват във веригите стоките и оттам им плащат с ДДС, те не го внасят в бюджета и накрая се закриват. Краде се от всичко, за което се сетите - боб, леща, сирене, мармалад", казва ловешкият футболист.

За оттеглянето си от сделката с ЦСКА Гриша Ганчев каза, че не може да се хвърли някъде, където има огромен риск. "Просто се оказа, че не може да се почне на чисто, а аз не искам да влизам в стари батаци." Според него двата софийски гранда са по-особени. "Там всичко е на всяка цена.. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Студентка признала пред Гриша Ганчев как си изкарва пари от протестите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди