изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:59 EEST
Битката за върха в "А" група завърши без победител    
СпортЛитекс и "Ботев" (Пловдив) не излъчиха победител в битката за върха в "А" група, завършвайки 0:0 на Градския стадион в Ловеч. По този начин двата тима останаха на първите две позиции в таблицата с актив от по 7 точки, като предимството е за "жълто-черните" заради по-добрата им голова разлика. Именно Литекс и "Ботев" бяха единствените два отбора с пълен актив от първите два кръга. Те обаче не излъчиха победител в прекия си сблъсък и така в първенството ни към момента няма едноличен лидер. След тях, с по 6 точки са шампионът Лудогорец, както и новаците Нефтохимик и Любимец.

За гостуването тази вечер в Ловеч на бившия си тим Станимир Стоилов направи доста промени в титулярния си състав с оглед на предстоящия важен реванш срещу Щутгарт за Лига Европа. От първата минута за "жълто-черните" започнаха Елведин Джинич, Георги Сърмов, Костадин Дяков, Луис Педро и Валери Домовчийски, а в по-късен етап от двубоя в игра се появиха Мариян Огнянов, Тодор Неделев и Борис Галчев, които са ключови футболисти в схемата на Стоилов за евромачовете.

Общо пет бяха промените в "Ботев" от първия двубой с Щутгарт, завършил 1:1. На вратата започна Адам Стаховяк, в защита – Йордан Христов, Елведин Джинич, Бобан Грънчаров и Веселин Минев, в сърцето на халфовата линия - Томаш Иршак и Георги Сърмов, по крилата - Луис Педро и Костадин Дяков, а Анисе действаше зад изнесения на върха на атаката Валери Домовчийски.

В състава на Литекс пък се завърна централният защитник на националния отбор Николай Бодуров, който дълго време лекуваше контузия в коляното.

Нулевото равенство изобщо не е показателно за качеството на футбола, който предоставиха футболистите на Литекс и "Ботев" (Пловдив). Битката беше доста ожесточена, имаше много положения, като трябва да се отбележи и заслугата на Адам Стаховяк. Полският страж на гостите беше отличен под рамката и се намеси блестящо в редица ситуации. Подобна беше картинката и при Илко Пиргов, който също имаше работа, но се справи перфектно.

В грешник за Литекс пък се превърна тъмнокожият таран Джордан, пропилял две 100-процентови възможности за гол.

Мачът в Ловеч започна равностойно и в първите десетина минути липсваха интересните ситуации пред двете врати. Първата опасност внесе пробив на Костадин Дяков, който проби по дясното крило и центрира, но в пеналта на "Ботев" нямаше негов съотборник, който да засече. В следващата атака Домовчийски се освободи елегантно на аутлинията, подаде на Анисе, който бе блокиран, топката се върна към Валери, но шутът му с левачката спря от външната страна на мрежата.

В 18-ата минута Педро отне топката от защитник в оранжево, влезе на скорост в пенална и опита удар, но Васил Божиков направи шпагат, парира топката и тя стана лесна плячка за Пиргов. В ответната атака Ваюши овладя на гърди центриране отдясно и шутира от въздуха, но много неточно.

В 21-ата Елведин Джинич засече центриране от корнер, но изпрати топката покрай дясната греда.

В 29-ата Литекс пропусна отличен шанс да поведе. Гостите изпълниха корнер и въпреки несигурната намеса на Пиргов, домакините подхванаха светкавична контраатака, при която Ваюши подаде към непокрития на малкия пеналт Джордан, който засече с глава, но с блестяща реакция Адам Стаховяк закова топката на голлинията, запазвайки мрежата си суха.

В следващата атака „канарчетата” хванаха разредена отбраната на Литекс, но вместо да пусне в дълбочина към нахлуващия зад защитата Домовчийски, Костадин Дяков предпочете да играе сам и бе фаулиран. Георги Сърмов стреля силно от прекия свободен удар, но топката спря в стената.

До почивката опасностите пред двете врати стихнаха и така първата част завърши при поделено надмощие между отборите и без отбелязан гол.

Втората част започна с натиск на избраниците на Златомир Загорчич. В 53-ата минута отново Джордан пропусна. Колумбиецът получи извеждащо подаване, Джинич се подхлъзна и му позволи да се озове сам срещу Стаховяк, нападателят на "оранжевите" обаче би твърде слабо и притичалият Йордан Христов изчисти пред голлинията.

Малко по-късно центриране от корнер пред вратата на тима от Ловеч стигна до Бобан Грънчаров, чийто удар с глава не намери целта.

Последваха минути, в които двата тима си размениха по още няколко атаки, а в 80-ата минута в игра за „оранжевите“ се появи Станислав Генчев, който направи повторен дебют за Литекс, след като в изминалите два сезона защитаваше екипа на Лудогорец. В 87-ата Загорчич пусна и Петър Златинов. Топеца също се завърна в ловешкия клуб и срещу "Ботев" доигра последните минути.

В 89-ата появилият се на смяна Тодор Неделев центрира от корнер, Джинич игра с глава, но топката прелетя покрай вратата на Пиргов. И в добавените 3 минути не падна гол и така двата тима записаха първа грешка в новото първенство.

В следващия кръг Литекс гостува на Пирин (Гоце Делчев), докато "Ботев" ще домакинства на Любимец.

Мачът по минути - ТУК!

ЛИТЕКС - "БОТЕВ" (Пд) 0:0

litex.jpg
ЛИТЕКС
: 26.Илко Пиргов, 3.Антон Недялков, 4.Васил Божиков, 5.Николай Бодуров (к), 16.Страхил Попов, 6.Симеон Славчев, 21.Александър Цветков (72-11.Мирослав Манолов), 33.Джемал Берберович (80-8.Станислав Генчев), 9.Джордан (87-24.Петър Златинов), 10.Юрген Джазула, 14.Армандо Ваюши
Резерви: 1.Марин Орлинов, 2.Кирил Динчев, 18.Илия Миланов, 88.Никола Колев, 8.Станислав Генчев, 24.Петър Златинов, 11.Мирослав Манолов
Треньор: Златомир Загорчич


117.JPG
"БОТЕВ" (Пд): 1.Адам Стаховяк, 11.Йордан Христов, 3.Елведин Джинич, 5.Бобан Грънчаров, 14.Веселин Минев (к), 16.Томаш Иршак, 88.Георги Сърмов (59-8.Тодор Неделев), 6.Костадин Дяков, 9.Луис Педро (57-7.Мариян Огнянов), 15.Валери Домовчийски, 17.Абел Анисе (71-71.Борис Галчев)
Резерви: 33.Росен Андонов, 26.Артур Енрике, 83.Сивард Спрокел, 71.Борис Галчев, 7.Мариян Огнянов, 8.Тодор Неделев, 22.Ромарио Кортзорг
Треньор: Станимир Стоилов


Ловеч, Градски стадион
Съдия: Цветан Кръстев
Жълти картони: Станислав Генчев (Литекс); Йордан Христов, Тодор Неделев ("Ботев" Пд)

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Битката за върха в "А" група завърши без победител | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди