изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:44 EEST
Нечуван скандал! ЕС обмисля създаването на циганска държава на територията на България!    
Европейски съюз Шокираща статия е изпратила по мейла на сайта Flagman.bg читателката Наталия Стоева. Тя твърди, че материалът е взет от сайта на bTV, но ние не успяхме да го открием. Единствената информация по темата бе от 20 септември:лидерът на националистическата партия в Словакия Ян Слота призовава за създаването на ромска държава за най-пренебрегваното и бедно малцинство в Евросъюза. Информацията е на Франс прес. Публикуваме статията, за да предизвикаме размисъл в читателите, макар да смятаме, че идеята за създаването на ромска държава е неосъществима.

Европейската комисия е приела решение за създаване на циганска държава по подобие на Израел. Решението е взето след дълги обсъждания. То е мотивирано с това, че циганите или ромите, са етноса създаващ най-много проблеми в страните от Европейският съюз. В мнозинството си те са необразовани и се изхранват чрез кражби, проституция и просия, като същевременно получават социални помощи, които тежат на бюджетите на страните-членки. Самите роми въпреки организираното десетилетие на ромското включване не са положили никакви усилия, за да се интегрират и да използват възможностите за образование или придобиване на трудова квалификация. Те не плащат данъци и отказват да живеят според моралните норми на съвременното общество.

Ромите, които наравно с евреите, са били най-преследвани и избивани от фашисткият режим на нацистка Германия, не са получили същият шанс за развитие, какъвто е даден на евреите със създаването на Израел. Според комисията това все още тежи на съвестта на Европа и създаването на такава държава е единственото решение, което може да доведе до положителни резултати и за двете страни. Още повече съществуващият прецедент с Израел, прави тази стъпка възможна. Според Конвенцията за бежанците на ООН циганите са един от етносите, които нямат своя национална държава, както и индианците в Америка и др. Тези етноси се ползват с особен статут и е много трудно за която и да е страна да им откаже убежище. Затова създаването на такава държава би решило проблема.

По официални данни на ЕС ромските групи образуват най-голямото етническо малцинство в Европа – между 9-10 милиона. Най-големите ромски общности са във Франция, Ирландия, Испания, Словакия, Чехия, Унгария , Румъния и България. В Румъния те са около 3 милиона, а в България – около 1 милион. За тяхното включване, общността е отпуснала общо 335 млн. евро, но въпреки това успехите са незначителни. Европейската комисия е решила, че тяхната държава е най-добре да се създаде на мястото на вече съществуваща такава в рамките на Европа. Според проекторешението най-подходяща за това е България, още повече, че тя е била съюзник на фашистка Германия.

Българите, аргументират се от еврокомисията, са един от най-малоборойните етноси, населяващи Европа, но с достатъчно голяма територия на страната, която може да побере всички роми. На българските граждани от неромски етнос ще бъде предложено като компенсация да се настанят в която страна от Европейският съюз пожелаят, като ще им бъде осигурена работа и жилище, както и ще бъдат овъзмездени за всяко едно имущество, което не могат да вземат със себе си. Достатъчно е да подадат молби в посолството на страната, която са избрали, съпроводени с документи относно трудова квалификация, образование и предпочитания за работа.

Освен това българите създават най-малко проблеми като емигранти в страните членки. Те са трудолюбиви, образовани, търпеливи и изключително толерантни. Българите са един от малкото етноси, който когато е в чужбина не се обединява на етнически признак, а всеки гледа да се справи сам и сам да решава проблемите си, което ги прави идеални за поставената цел. Българите, за разлика от ромите, са застаряваща нация, която и без това е обречена на изчезване поради демографския срив и това също е натежало в тяхна полза. Освен това българите не са крайни националисти и са изключително миролюбиви. Техният характер на върли индивидуалисти ги прави етнос, който трудно създава държава, а и когато успее да я създаде, съществуването и е кратко. Това е още един аргумент в полза на приобщаването на българите към голямото европейско семейство за сметка на ромите.

Името на новата държава ще е Ромелия, а процеса на създаването и се очаква да отнеме не повече от година. В продължение на тази година ромите ще бъдат екстрадирани в новата им родина, а българите ще бъдат настанявани в страните, където са пожелали. Новата държава Ромелия няма да бъде член на Европейският съюз и гражданите й няма да могат да пътуват свободно из него, но ще се ползва от помощта му - както военна, така и административна, докато бъдат изградени управленските органи страната.  http://www.plovdivchanin.com/

 


Сходни връзки

Нечуван скандал! ЕС обмисля създаването на циганска държава на територията на България! | 7 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Нечуван скандал! ЕС обмисля създаването на циганска държава на територията на България!
Автор: Anonymous да 2013-08-05 @ 16:58 EEST
Това само болен мозък може да го предложи и още по-болен трябва да е, за да повярва, че може да се случи.
Нечуван скандал! ЕС обмисля създаването на циганска държава на територията на България!
Автор: Anonymous да 2013-08-05 @ 18:13 EEST

По евтино ще им излезе на сапун да ги направят.

Нечуван скандал! ЕС обмисля създаването на циганска държава на територията на България!
Автор: Anonymous да 2013-08-06 @ 12:17 EEST
Че какво му е лошото на циганската държава?! Циганите ще си плащат данъците, ще ходят на работа, а пък ние по-белите ще правим тридневни шумни сватби, ще живеем на безплатен ток и токутоку ще усвойваме някой друг евролев. 

Освен това в циганската държава няма да има министерство на образованието, защото там всички ще са природно образовани. Както е казал народния поет: "Циганинът се ражда сляп, но още преди проходилката познава двата лева". :)))

Наистина да им се чудиш на акъла на братята европейци, щом предоставят на нас предимството на циганската държава.

Нечуван скандал! ЕС обмисля създаването на циганска държава на територията на България!
Автор: Anonymous да 2013-08-07 @ 20:26 EEST

Няма такова нещо.Я не шашкайте хората...Простотии за нещастни лековерници

 

Нечуван скандал! ЕС обмисля създаването на циганска държава на територията на България!
Автор: Anonymous да 2013-08-28 @ 16:48 EEST

ВЪПРОС ?

ОТКЪДЕ ЩЕ ПОЛУЧАВАТ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ ?

Нечуван скандал! ЕС обмисля създаването на циганска държава на територията на България!
Автор: Anonymous да 2013-08-28 @ 17:31 EEST
Чете човек и се смее колко сте наивни. България с всеки ден се превръща в циганска държава. Огледайте се всеки циганин по колко деца има и всеки българин по колко деца има. Имате елки и мобилни, изчислете прогресията и ще видите, че току-що родените българчта, ако продължава така раждаемостта от двете етнически групи, току-що родените българчета са на път да станат свидетели как в България мнозинството ще са роми или цигани, както искате ги наричайте. Остава да се обединят етнически и ще измтата от парламента етническите българи и турци, които се чувстват български граждани.  Затова като ги говорите врели-некипели, приличате на хъшовете отпреди освобождението - много народ зад чашите, малко с пушките. Големите държави планират процесите в достатъчно дълго време, така че е съвсем логично България да се превърне в циганска държава, особено ако свободно придвижващите се европейски цигани си заплюят държавата ни за своя. Над тези неща мислете, другото е ала бала.


Нечуван скандал! ЕС обмисля създаването на циганска държава на територията на България!
Автор: Anonymous да 2013-10-24 @ 18:17 EEST
Това не подлежи на коментар! Нямам думи , ако горе написаното е вярно.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди