изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:14 EEST
"Приста Ойл" купи "Шеврон Чехия"    
ИкономикаРусе. "Приста Ойл", производител и търговец на моторни и индустриални масла, е купил акциите на "Шеврон Чехия". "Шеврон Чехия"е дистрибутор на масла на чешкия пазар за американския петролен гигант Chevron още от 1998 г. Обемът на продажбите й достига 1.5 млн. литра, а приходите достигат 4 млн. евро.

"Това е поредната стъпка от стратегията на "Приста Ойл" за разширяване пазари в Централна и Източна Европа", коментират от придобиващата компания.

"Приста Ойл" ще продължи да развива бранда "Тексако" и през следващите 5 години.

Настоящото придобиване е втората по-голяма сделка, при която "Приста Ойл" купува активи на "Шеврон". През 2011 г. беше купено участието на "Шеврон" в маслен завод, който се управлява в партньорство с "Узбекнефтегаз" - националната петролна компания на Узбекистан. С това придобиване "Приста Ойл" зае съществен пазарен дял при продажбите на масла "Тексако" и "Приста" в Узбекистан, Казахстан, Туркменистан и други държави от Централна Азия.

"Партньорството с "Шеврон" е ключово в бизнес стратегията на "Приста Ойл" за растеж и налагането на мултибранд стратегията на компанията. Плановете ни са това партньорство да се задълбочи и покрие други големи пазари на "Приста" през тази година", коментира Пламен Бобоков, председател на Съвета на директорите на "Приста Ойл". http://www.standartnews.com

 


Сходни връзки

"Приста Ойл" купи "Шеврон Чехия" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди