изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:25 EEST
Нова телевизия купи сайтовете на Дарик    
Новини Собственикът на Нова телевизия „Нова Броудкастинг Груп“ обяви, че е купил компанията „Дарик Нет”. В писмо, изпратено до медиите, се съобщава, че „Нова Броудкастинг“ е придобила 70 % от „Дарик Нет” АД. След финализиране на сделката тя ще стане собственик на всички сайтове, част от „Дарик Уеб”, както и на най-голямата дигитална медийна компания в страната – „Нетинфо” АД.

Активите на компанията ще включват популярните платформи за видео обмен и видео съдържание VBOX 7 и Nova Play, имейл платформата abv.bg, сайтовете за новини Vesti.bg, DarikNews.bg, Novanews.bg и сайтовете за спортни новини Sportni.bg и Gong.bg.

Цената на сделката не се съобщава. Уебсайтовете на двете медийни групи са отбелязали над 750 милиона импресии средно месечно в периода април-юни 2013 г., се отбелязва в съобщението за сделката.

Очаква се придобиването на групата от сайтове да бъде финализирано в края на септември и подлежи на одобрение от Комисията за защита на конкуренцията.
Това е поредната голяма сделка с онлайн медии у нас само в рамките на няколко месеца.

Само преди три месеца и половина “Дарик” обяви, че купува “Нетинфо” (собственик на най-големия български сайт abv.bg, както и на портала за видеосподеляне VBox и новинарския сайт Vesti.bg) – компанията, която сега продава. Обявената цена за сделката бе 12 млн. евро. Тогава сред кандидат-купувачите бе и „Нова Броудкастинг“, но офертата й е била по-ниска от тази на „Дарик“. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Нова телевизия купи сайтовете на Дарик | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Нова телевизия купи сайтовете на Дарик
Автор: Anonymous да 2013-08-06 @ 13:17 EEST

Значи за това Радосвет е голям фен на Бойко?


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди