изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:20 EET
ПОТОМКА НА ДВОРЯНСКИ РОД ВЛЮБЕНА В АЛБЕНА    
Туризъм Потомка на дворянски род - Тамара Смирнова, която е внучка и на един от създателите на легендарната водка "Смирноф" повече от десетилетие вече всяко лято почива на Добруджанското крайбрежие. Дамата, която е на 74 години, но когато човек я види, никой не би й ги дал, идва в България за първи път през далечната 1982 г. за участие в научна конференция по програма "Интеркосмос", защото тя има вече почти 50-годишен стаж в държавния научен център към Института по медико-биологични проблеми на Руската академия на науките.

В момента доц. Смирнова е отговорен секретар на комисията по био етика. Работата й е свързана с изследването на различни влияния върху човешкия организъм. Разговорът с нея върви гладко, но и разнопосочно. На въпрос дали човек на науката като нея вярва в края на света, тя с усмивка отвръща: "И аз го очаквах с интерес", но после вече съвсем сериозно добавя, че наистина стават промени в течение на времето. "Промяната на климата на земята е факт, независимо от нашето съществуване, защото планетата ни е част от една голяма система - Слънчевата. Има много наблюдения и изследвания, като според някои от тях, земната ос се накланя. Някои учени дори твърдят, че може би земята ще се превърти и ще се промени магнитното й поле и южния и северен полюси ще сменят местата си" - казва Смирнова.

Тя не изключва възможността някой ден хората наистина да живеят на Марс или някъде другаде, защото твърди, че с действията си, ние хората, сами допринасяме за унищожението на Земята. "Факт е, че населението на света нараства, а храните не достигат. Отдавна има дефицит на белтъци, едни от жизненоважните вещества за човешкия организъм и затова има деца с издути кореми. Хората не осъзнават и това, че ще страдат страшно много и от продуктите, които са генно-модифицирани. ГМО се среща вече навсякъде, а те са много вредни за човешкия организъм. Хората не знаят кои продукти да консумират. Но и трудно да се отделят стоки и продукти, защото почти във всичко се влага соя, която идва от Китай, а тя от години е генно-модифицирана, защото населението в тази страна е голямо" - добавя ученият. В тази връзка Смирнова добавя, че се правят множество експертименти, за да се проследи в лабораторни условия как би се справил човешкият организъм в едно затворено пространство, както и това как биха се развили взаимоотношенията на хора от различни култури и нации. "В наземния ни комплекс имаме прекрасни условия и един от множеството експерименти, които се провеждат бе "Марс 500", който се състоеше от три етапа. В него се включиха доброволци от различни нации, които бяха в затворено пространство първо за 14 денонощия, като времето бе увеличено в третия етап до 105 денонощия. Това се прави с цел именно заради развитието на науката и защото не се изключва един ден човек да живее на Марс, но полетът до там с кацане трае 520 денонощия" - разказва още Тамара Смирнова.

Въпреки, че е обиколила доста страни в света Смирнова е категорична, че най-хубавият летен отдих е тук - в България. Климатът на Добруджанското крайбрежие е подобен на този в Крим, а бреговата ивица - на Прибалтика, казва Тамара и добавя: "Това е истинско райско кътче". Тя разкрива, че вече 13 години неизменно почива през лятото у нас.

 


Сходни връзки

ПОТОМКА НА ДВОРЯНСКИ РОД ВЛЮБЕНА В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди