изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:24 EEST
Лудогорец на крачка от групите на Шампионска лига, ликува в Белград    
Спорт Лудогорец постигна изключително сладка победа с 1:0 при гостуването на Партизан и е на крачка от групите на Шампионска лига. Успехът на разградчани в реванша от третия квалификационен кръг дойде след гол от дузпа на Христо Златински в 88-ата минута. Така с общ резултат 3:1 от двата мача първенецът на България стигна до плейоф в най-комерсиалния клубен турнир и трябва да елиминира още един съперник, за да влезе в групите на надпреварата на богаташите.


С отстраняването на Партизан Лудогорец си гарантира най-малкото участие в груповата фаза на Лига Европа и ще има евромачове поне до средата на декември.

Разградчани ще научат името на съперника си за плейофа в Шампионската лига в петък, когато ще се тегли жребият. Българският клуб ще бъде в урната на непоставените. Изключително важните двубои ще бъдат на 20/21 и 27/28 август.

Реваншът в Белград беше доста драматичен, най-вече в заключителните минути, когато сърбите окупираха българската врата, а избраниците на Стойчо Стоев се отбраняваха, и то успешно. Българският страж Владислав Стоянов имаше страшно много работа, но благодарение на блестящите си намеси на няколко пъти не позволи топката да попадне в мрежата му.

"Гробарите" пропиляха редица положения и както винаги се получава - като не вкараш, ти вкарват. В 87-ата минута Никола Гулан бутна в гръб Роман Безяк пред голлинията и съдията от Ейре Алан Кели отсъди дузпа за Лудогорец придружена с червен картон на играча на домакините. Така Партизан остана с 10 човека, а разградчани предчувстваха сладкия си успех, след като Златински беше прецизен от бялата точка.

par_lud.jpg

За реванша на стадион "ЮНА" Стойчо Стоев направи две промени в титулярния си състав в сравнение първата среща, спечелена от разградчани с 2:1 след обрат, като попаденията бяха дело на Марселиньо и Михаил Александров.

Мястото на наказания Козмин Моци в центъра на защитата зае Теро Мантула, който си партнира с Александър Барт. Другата промяна беше включването на Михаил Александров вместо испанския халф Даниел Абало. В атака за Лудогорец отново започнаха Марселиньо, Иван Стоянов и Роман Безяк, като последният изигра силен мач и изработи дузпата в края.

Българският национал Иван Иванов пък отново беше 90 минути на терена за Партизан. По всяка вероятност реваншът с Лудогорец беше последния му мач за сръбския гранд, тъй като се очаква най-после да се осъществи трансфера му и той да се раздели с "гробарите".

Първата голова ситуация в мача беше пред българската врата. В 6-ата минута Теро Мантула не успя да изчисти добре центрираната топка и тя попадна в Иван Иванов, който опита да вкара със задна ножица, но не можа да намери очертанията на вратата.

par_lud1.jpg

В 11-ата Иван Стоянов можеше да отбележи. Играчът на Лудогорец се освободи от опитния Милан Обрадович и излезе сам срещу вратаря на Партизан Милан Лукач вляво в наказателното поле на сърбите, но се забави, след което нанесе удар, но твърде слаб и стражът успя да отклони топката, изкарвайки я в корнер.

Сърбите засилиха натиска си, като две опасни атаки им бяха спрени с несъществуващи засади. В 32-ата минута Митрович стреля от воле, нацелвайки напречната греда, но и да беше отбелязал, попадението нямаше да бъде зачетено. И в тази ситуация беше маркирана засада. Секунди след това легендата на Партизан Саша Илич се озова на добра позиция, но би слаби и не затрудни Владислав Стоянов.

В 41-ата минута вратарят Милан Лукач изпревари Роман Безяк при дълго подаване към словенеца, но се сблъска тежко със съотборника си Милош Остоич. Топката стигна в Христо Златински, който опита да отбележи в опразнената врата, но би встрани. Сръбският страж обаче остана да лежи на земята, оказана му беше медицинска помощ, но въпреки това не успя да продължи мача и беше заменен принудително от Живко Живкович.

Партизан започна много силно второто полувреме и набързо натика Лудогорец в неговата половина. В 47-ата минута Нинкович стреля от границата на наказателното поле, но Владислав Стоянов успя да извади топката в корнер. Секунди след това отново Нинкович центрира остро, топката стигна до Гърбич, който влезе в единоборство с защитник на Лудогорец, но продължи да владее кълбото непосредствено пред вратарското поле. В крайна сметка след голямо меле бранителите на разградчани се справиха. В следващите минути стихийните действия на сърбите продължиха, но избраниците на Стойчо Стоев се справиха с напечените ситуации. След 70-ата минута обаче настана пълен хаос пред Владислав Стоянов и само късметът спаси българите. В 72-ата минута много опасният 18-годишен Нинкович центрира от фаул в наказателното поле на Лудогорец, където Митрович засече с глава, но топката рикошира след това в главата на Барт и мина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Владислав Стоянов и излезе в корнер. Минута по-късно последва ново центриране от ъглов удар в наказателното поле на Лудогорец, където Митрович стреля с глава, но покрай дясната греда.

В 75-ата Нинкович центрира остро в наказателното поле на разградчани, където Мантула не успя да избие по най-добрия начин и топката се разходи на сантиметри пред голлинията, излизайки в пореден корнер. След поредното центриране се получи нов инфарктен момент в полето на българите. Йордан Минев обаче успя да избие от голлинията, след като Владислав Стоянов увисна и Митрович нанесе удар с глава.

Партизан продължи да атакува и упорито да преследва гола, който щеше да класира тима напред. В 81-ата минута Филип Маркович стреля от границата на наказателното поле, изпращайки топката на сантиметри от левия стълб.

par_lud2.jpg

В 87-ата минута българите най-после успяха да погледнат към вратата на сърбите и си изработиха дузпа. Появилият се на смяна Витиня центрира остро в наказателното поле, където Гулан бутна в гърба Роман Безяк и съдията Алан Кели отсъди дузпа за Лудогорец. Ирландският арбитър изгони с директен червен картон играча на "гробарите", а Христо Златински беше безпощаден от бялата точка, като прати Живкович в десния ъгъл, а топката влетя в левия - 0:1.
 
В добавеното време резервата Марко Шчепович можеше да изравни, когато Предраг Лука го изведе сам срещу Владо Стоянов, но българският страж се намеси перфектно и успя да избие с крак, запазвайки мрежата си суха.

Така Лудогорец заслужено ликува в Белград и постигна страхотен успех за България, класирайки се за плейофния кръг на Шампионската лига. В петък разградчани ще научат името на съперника си, а едно вече е сигурно - с елиминирането на Партизан имат гарантирано участие в групите на Лига Европа.

За последно наш представител беше достигнал стъпалото преди групите на Шампионската лига през 2009 година - "Левски", който обаче отпадна от Дебрецен.

Реваншът по минути - ТУК!

ПАРТИЗАН - ЛУДОГОРЕЦ 0:1
0:1 Христо Златински (88-дузпа)
(общ резултат: 3:1 за Лудогорец)

images.jpg
ПАРТИЗАН: 25.Милан Лукач (44-1.Живко Живкович), 26.Милан Обрадович, 15.Иван Иванов, 40.Милош Остоич,  26.Никола Гулан, 99.Ерик Джемба-Джемба, 21.Филип Маркович, 11.Никола Нинкович, 24.Петър Гърбич (80-81.Предраг Лука),  22.Саша Илич (68-44.Марко Шчепович), 45.Александър Митрович
Резерви: 1.Живко Живкович, 6.Воислав Станкович, 18.Саша Ивкович, 8.Дарко Брашанац, 7.Предраг Лука, 9.Неманя Колич, 44.Марко Шчепович
Треньор: Вук Рашович



ЛУДОГОРЕЦ: 21.Владислав Стоянов, 80.Жуниор Кайсара, 4.Теро Мантула, 5.Александър Барт, 25.Йордан Минев, 23.Христо Златински, 18.Светослав Дяков, 7.Михаил Александров (85-77.Витиня), 84.Марселиньо (64-8.Фабио Ешпиньо), 73.Иван Стоянов (54-17.Даниел Абало), 9.Роман Безяк
Резерви: 91.Иван Чворович, 77.Витиня, 8.Фабио Ешпиньо, 22.Мирослав Иванов, 11.Жуниор Кишада, 17.Дани Абало, 10.Мишел Платини
Tреньор: Стойчо Стоев


Белград, стадион "ЮНА"
Съдия: Алън Кели (Ирландия)
Жълти картони: Милош Остоич, Милан Обрадович, Никола Нинкович (Партизан); Христо Златински, Даниел Абало, Роман Безяк (Лудогорец)
Червен картон: Никола Гулан (87-Партизан)
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Лудогорец на крачка от групите на Шампионска лига, ликува в Белград | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.35 секунди