изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:08 EET
ПРИ ТЕЖКА КАТАСТРОФА МЖДУ ОБРОЧИЩЕ И РОГАЧЕВО ЗАГИНА 40-ГОДИШЕН ВАРНЕНЕЦ    
Ред и сигурност40 – годишен варненец почина на място след тежък пътен инцидент по пътя от с. Оброчище посока с. Рогачево.


-    На 6 август, при специализирана полицейска операция по противодействие на наркоразпространението служители на РУП Балчик извършват проверка в частен имот, находящ се на територията на град Балчик. В хода на проверката в дворното място е установена оранжерия, с намиращите се в нея 130 броя растения с различна височина от 60 см до 100 см. При последвалата проверка в прилежащата къща, служителите на реда откриват суха зелена тревна маса с приблизително тегло 20 грама. Растенията и сухата зелена тревна маса са иззети по надлежния ред. При извършения полеви тест, същите реагират на наркотичното вещество – канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани О.Д. (46 г.) и 45 –годишната К.Д., и двамата от град Балчик. Работата по случая продължава по описа на РУП Балчик.

-    На 6 август, в РУП Албена са получени два сигнала за извършени кражби на територията на с. Църква, общ. Балчик. При двата случая, в имотите е проникнато през незатворени прозорци. По данни на тъжителите е извършена кражба на два преносима компютъра, три броя таблети, фотоапарат, видеокамера, сума пари и лични документи. По двата случая са образувани досъдебни производства по описа на РУП Албена.

-    На 6 август, в 08:35 часа в РУП Албена е получено съобщение за възникнал ПТП по второкласен път №71, до стадион №3 в с. Оброчище, общ. Балчик. Изпратените екипи на място установяват, че водач на автобус марка „Мерцедес” с добричка регистрация, при движение посока с. Църква – с. Оброчище не осигурява достатъчно странично разстояние и блъска с предна дясна част на МПС, движещия се в същата посока велосипедист. Вследствие на ПТП е пострадал велосипедиста, който е настанен в неврохирургия при МБАЛ гр. Добрич с порезни рани по лицето, без опасност за живота. На двамата участници в ПТП са взети кръвни проби за изследване по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Албена.


-    На 6 август в 17:22 часа в РУП Албена е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя от село Оброчище посока село Рогачево. Изпратените екипи на място установяват, че водач на лек автомобил „Тойота” с варненска регистрация, поради движение с несъобразена скорост с релефа на пътя губи контрол над МПС и се преобръща в левия пътен банкет по посока на движението си. Вследствие на удара и поради това, че не е използван обезопасителен колан, водача изхвърча през предно панорамно стъкло на автомобила и почива на място. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Албена.

Контролните органи са съставили 31 акта и 56 фиша за констатираните от тях нарушения.

На територията на ОД на МВР Добрич, са регистрирани  8 пожара без материални щети и три пожара с нанесени материални загуби.

-    На 6 август, в 15:17 часа е получено съобщение за пожар в землището на с. Сенокос, община Балчик. Изпратените екипи успяват в 19:20 часа да потушат огнената стихия. Вследствие на пожара е унищожена 8 дка широколистна гора. Своевременната намеса на екипите на РСПБЗН, предотвратява разпространението на пожара. По първоначални данни причината за възникване на инцидента е изхвърлен не загасен фас от цигара.

07.08.2013 г.                         ОД НА МВР ДОБРИЧ
 


Сходни връзки

ПРИ ТЕЖКА КАТАСТРОФА МЖДУ ОБРОЧИЩЕ И РОГАЧЕВО ЗАГИНА 40-ГОДИШЕН ВАРНЕНЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди