изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:06 EEST
КФН потвърди: Иво Прокопиев е източвал "Доверие"    
Новини Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди източването на Пенсионно-осигурителна компания "Доверие" от Иво Прокопиев, съобщи БГНЕС. В разследване на агенцията се посочваше как задлъжнелият олигарх е успял в продължение на три години да усвои чрез обръчи от фирми близо 100 млн. лв. от средствата, които са били предвидени за втора пенсия на осигуряващите се. За целта той използвал трикове като емитиране на огромни емисии облигации, последвани от прехвърляне на задължения в кухи компании, залагане на акции срещу финансиране (репо сделка) и др.


В писмото на КФН се казва, че със заповед № 217 - ПОД от 28 -03- 2013 година, издадена от заместник-председателя на комисията, ръководещ управление "Осигурителен надзор", на ПОК "Доверие" АД е наложена принудителна административна мярка под формата на следното задължително предписание:

"ПОК "Доверие" АД да не сключва в срок от 6 месеца от получаване на настоящата Заповед, от името и за сметка на управляваните от компанията УПФ "Доверие", ППФ "доверие" и ДПФ "Доверие", нови договори за обратно репо с акции на "Каолин" АД, както и да не продължава срока на действие на сключените договори".

Със заповед № 279 – ПОД от 15.04.2013г., издадена от заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление "Осигурителен надзор", на ПОД "Алианц България" АД е наложена принудителна административна мярка под формата на следното задължително предписание:

"ПОД "Алианц България" АД да не сключва, от името и за сметка на управляваните от дружеството ЗУПФ "Алианц България", ЗППФ "Алианц България" и ДПФ "Алианц България", нови договори за обратни репо сделки с акции на "Каолин" АД, както и да не продължава срока на действие на сключените договори през периода от датата на получаване на заповедта до 31.10.2013г."

Със Заповед № 331 – ПОД от 30.04.2013г., издадена от заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление "Осигурителен надзор", на ПОК "Доверие" АД е наложена принудителна административна мярка под формата на следното задължително предписание:

"ПОК "Доверие" АД в тримесечен срок от получаване на настоящата заповед да продаде притежаваните от УПФ "Доверие", ППФ "Доверие" и ДПФ "Доверие" обезпечени корпоративни облигации с ISIN код на емисията BG2100021091, с първоначален емитент "Алфа Енерджи Холдинг" ЕАД, заместено в дълг от "Алфа Енерджи" ЕАД, като положи изискуемата от закона грижа на добър търговец и защити в максимална степен интересите на осигурените лица".

Със заповед № 332 от 30.04.2013г., издадена от заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление "Осигурителен надзор", на ПОД "Алианц България" АД е наложена принудителна административна мярка под формата на следното задължително предписание:

"ПОД "Алианц България" АД в тримесечен срок от получаване на настоящата заповед да продаде притежаваните от ЗУПФ "Алианц България" обезпечени корпоративни облигации ISIN код на емисията BG2100021091, с първоначален емитент "Алфа Енерджи Холдинг" ЕАД, заместено в дълг от "Алфа Енерджи" ЕАД, като положи изискуемата от закона грижа на добър търговец и защити в максимална степен интересите на осигурените лица.

В разследването на медията стана ясно, че офшорки от кръга на президента Росен Плевнелиев изплуваха в скандала с "Доверие". Регистрирано в Кипър дружество оплита интересите на държавния глава и Иво Прокопиев в пенсионния бизнес.

В основата на схемата обаче стоят компании, регистрирани под юрисдикцията на специалната зона на Кипър, зад които се прокрадва сянката на Росен Плевнелиев в партньорството на Прокопиев. Затова и едва ли е случайна настойчивата позиция на държавния глава, който открито се противопостави на договорената продажба на мажоритарния пакет в "Доверие".  http://inews.bg

Кутев: Олигархията избра грешен човек в лицето на Плевнелиев

ТВ7: Плевнелиев и Прокопиев имат две общи кипърски офшорни фирми

С 10 млн стартира партията на Саша Безуханова

Лидер на ”Екогласност”: Хора на Прокопиев представляват офшорки и фирми на Плевнелиеви!

Кристалина е сивият кардинал на Борисов

Готвят Огнян Донев за премиерския пост

Никога повече, Плевнелиева!

Първата жена на Плевнелиев - братовчедка на топ бандита Ганята!

Далаверите на Левон Хампарцумян изплуват от банкерската тиня

Гамизов: Осуетен бе опит за преврат, подготвен от ОПГ "Капитал" на Иво Прокопиев

Вадят на светло имането на Огнян Донев и Кристалина Георгиева

Вижте замъка на президента Плевнелиев в Халкидики!

Гамизов: Плевнелиев е продукт на Лидия Шулева

Прокопиев потвърди, че напуска България

 


Сходни връзки

КФН потвърди: Иво Прокопиев е източвал "Доверие" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди