изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:29 EET
Министър-председателят Пламен Орешарски преразпредели ресорите на вицепремиерите    
НовиниСофия. Министър-председателят Пламен Орешарски направи ново разпределение на ресорите, за които ще отговарят вицепремиерите, съобщиха от правителствената информационна служба. На заместник министър-председателя и министър на правосъдието Зинаида Златанова се възлага координацията на органите на изпълнителната власт във връзка с усвояването на средствата от Европейския съюз. В тази връзка контролът върху работата на ведомствата, който й беше възложен през м. юли, преминава към другите двама вицепремиери.

Освен за разпределените й до момента, заместник министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева ще отговаря и за дейността на министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на околната среда и водите, на образованието и науката и на регионалното развитие. Тя ще наблюдава също работата в КРС, Националната агенция за оценяване и акредитация и Националната агенция за професионално образование и обучение.
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев ще поеме контрола върху работата на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.
При премиера Пламен Орешарски остава координацията по отношение на министрите на отбраната и на външните работи.  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Министър-председателят Пламен Орешарски преразпредели ресорите на вицепремиерите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди