изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:27 EEST
Йордан Цонев: Мотивите на президента за налагането на ветото са несъстоятелни икономически и са политически    
ПолитикаСофия. Мотивите на президента за налагането на ветото са несъстоятелни икономически и изводът е, че те не са икономически, а политически. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” депутатът от ДПС и председател на Комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев във връзка с налагането на частичното вето на президента върху актуализацията на Бюджет 2013.

„Президентът смята, че при съответни мерки на приходните администрации, които правителството би трябвало да наложи, приходната част е изпълнима”, допълни той. Това е много лесно оборимо, защото отчетът за изпълнението на бюджета за първото полугодие, в което кабинетът „Орешарски” няма никаква роля, показва, че при заложени 1,3 милиард лева повече приходи, са изпълнени в повече в първото полугодие спрямо първото полугодие на 2012 година само 280 милиона. Втората тема – непрозрачността на разходите, които се правят при актуализацията – да, тук разходите не са разписани по отделните министерства с точните суми, а са отнесени в една бюджетна статия, която се казва „За неотложни и непредвидени разходи”, допълни Цонев. През всичките години всичките бюджети са имали такива разходи. Тези разходи се правят с постановление на Министерски съвет, в които точно се описват сумите и за къде те отиват и постановленията се обнародват в „Държавен вестник” - по-публично от това няма.
Третата тема – дългът от 1 милиард лева – президентът е казал, че би подкрепил и по-голям дълг, стига да е ясно, че той се харчи за икономически растеж. Нека го успокоя – за наше най-голямо съжаление този дълг няма да може да го изхарчим нито за растеж, нито за социални плащания, увери Йордан Цонев. В момента, в който този дълг бъде взет, той ще отиде във фискалния резерв, като подкрепа на равнището на резерва.
Инна ПОГЛУБКО
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Йордан Цонев: Мотивите на президента за налагането на ветото са несъстоятелни икономически и са политически | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.41 секунди