изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:02 EET
Станишев се среща с Обама    
Европейски съюзДелегация на ПЕС, водена от Сергей Станишев, заминава за САЩ през ноември, пише “Преса”. Вече се подготвя и графикът на четиридневните срещи с висши функционери на Демократическата партия отвъд океана. Те ще се проведат във Вашингтон.

От международния отдел на “Позитано” 20 не скриха, че търсят и възможност Сергей Станишев и шефът на Европейския парламент Мартин Шулц да бъдат приети от президента на САЩ Барак Обама. Станишев вече имаше една среща с Обама, докато беше премиер. Тя се състоя в Прага през април 2009 г. по време на срещата на високо равнище между ЕС и САЩ.

Източници от ПЕС потвърдиха, че посещение на делегация на европейските социалисти отвъд океана се готви от около месец. Вече са изпратени покани до партиите в състава на ПЕС на предложат свои представители за членове на делегацията. Точният им състав ще бъде готов през септември заедно с програмата на срещите с американските партньори. Повод за посещението на европейските социалисти в САЩ са предстоящите догодина избори за депутати в ЕП. За левицата в Европа победа в Брюксел е ключова. Вече стана ясно, че Мартин Шулц ще е най-вероятният кандидат на левицата за шеф на Европейската комисия. Евентуална среща с Обама ще бъде знак за добрите перспективи за добро сътрудничество между Европа и САЩ в света, ако ПЕС спечели изборите.

Гореща международна програма предстои на лидера на ПЕС още от първите дни на новия политически сезон. Станишев има да наваксва, тъй като заради парламентарните избори отложи много от ангажиментите си по линия на Партията на европейските социалисти.
От септември до ноември той е ангажиран с изборите в Германия и Норвегия, смятани за ключови за евросоциалистите. В същия период ще се проведат и конгресите на съпартийците им от Лейбъристката партия във Великобритания, както и на датските социалисти. /  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Станишев се среща с Обама | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди