изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:39 EEST
Борисов призова парламентът да се събере веднага заради ветото    
Политика
Призовавам ръководството на парламента да свика незабавно извънредно заседание на Народното събрание, на което да бъде обсъдено президентското вето върху актуализацията на бюджета.Това се посочва в позиция на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на партията.


Отлагането на заседанието чак за 30 август е прах в очите на хората (депутатската ваканция е до 31-ви - б.р.) Явно плажуването и ваканцуването са много по-важни за БСП, отколкото бюджетът. Но очевидно и този път управляващите предпочитат да ваканцуват, вместо да се занимават с важните за държавата и гражданите въпроси, казва Борисов.

Ако те не свикат заседание, ПГ на ГЕРБ ще инициира свикването на извънредното заседание като събере 48 депутатски подписа, както е записано в правилника на парламента, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

По думите му е недопустимо да се почива, когато държавата е изправена пред толкова неясноти.

За ГЕРБ ветото на президента е обосновано и очаквано. Многократно повторихме в парламента, че има много неясноти и съмнения по отношение дълга от 1 милиард, който искат да вземат управляващите, смята Борисов.

Когато харчим парите на българския данъкоплатец, трябва да сме много внимателни. Още по-внимателни трябва да бъдем, когато харчим пари на кредит, защото ще ги плащат следващите поколения, се посочва още в неговата позиция.

Междувременно председателят на Бюджетната комисия в НС Йордан Цонев (ДПС) каза че дългът от 1 млрд. лева се взима не за да се харчи непрозрачно, а за да влезе директно във фискалния резерв.

Към 1 юли 2013 г. във фискалния резерв имаме 5,6 млрд. лв., но в тях се включват и тези 800 млн. лв., които на 22 август ще трябва да бъдат платени по облигационен заем, заяви Цонев.  http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Борисов призова парламентът да се събере веднага заради ветото | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди