изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-19 @ 21:23 EEST
Липса на защита наложи отлагане на дело срещу 49-годишна, подсъдима за укрит данък добавена стойност    
Ред и сигурност            Окръжен съд – Добрич, не даде ход на наказателното дело срещу 49-годишната Софка Ив. В. от гр. Добрич, за да не се накърнява правото й на защита. Подсъдимата се яви в съда без адвокатска защита и поиска да й бъде осигурен служебен защитник, поради липса на средства.

            Срещу нея е повдигнато обвинение за това, че на 14.08.2000 г. в гр. Добрич, е избегнала плащането на данъчни задължения в размер на 91 295,02 лв., което е в особено големи размери, като потвърдила неистина, че е извършила реални сделки с предмет доставка на пшеница, описани в 26 броя фактури в справка декларация, подадена пред Данъчно подразделение – гр. Добрич, която се изисквала по Закона за данък добавена стойност.

            Софка В. обясни пред съда, че е безработна и не е намерила адвокат, който да я защитава за минимално заплащане. Тя настоя делото да бъде отложено и да й се определен служебен защитник.

            Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, се противопостави на искането й за отлагане на делото, тъй като за престъплението, за което й е повдигнато обвинение, защитата не е задължителна. Прокурорът посочи още, че тя е била представлявана в досъдебното производство от адвокат, чиито пълномощия не са оттеглени.

            Окръжен съд – Добрич, разпореди Адвокатска колегия – Добрич, да определи служебен защитник на Софка В. Съдът задължи нея и досегашния й адвокат да представят в 3-дневен срок доказателства, че тя е оттеглила дадените му пълномощия. Съдът разпореди в призовките на 5-ма редовно призовани за днешното съдебно заседание, но неявили се свидетели, да бъде посочено, че при следващо необосновано отсъствие, ще бъдат доведени принудително в съдебната зала.   

            08.08.2013 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд     
 


Сходни връзки

Липса на защита наложи отлагане на дело срещу 49-годишна, подсъдима за укрит данък добавена стойност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди