изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:59 EET
ЦАР ФУТБОЛ - ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ    
СпортДУНАВ ПРИВЛЕЧЕ МЛАДЕН СТОЕВ * БЪЛГАРИЯ СЕ СМЪКНА С ЕДНО МЯСТО В РАНГЛИСТАТА НА ФИФА * ЛУДОГОРЕЦ ЩЕ ИГРАЕ НА "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" * ЕТО КОИ СА ПОТЕНЦИАЛНИТЕ СЪПЕРНИЦИ НА ЛУДОГОРЕЦ В ПЛЕЙОФА НА ШЛ
Ботев (Пловдив) отпадна от Лига Европа без загуба



**************

Отборът на Дунав продължава със селекцията си преди новия сезон в "Б" група, съобщава клубният сайт. Поредният нов играч, който пристига при "драконите" е известният български футболист Младен Стоев. Това ще бъде втора негова поява с екипа на "драконите", след като през 2006 беше за кратко в "Дунав" по времето, когато старши-треньор на отбора бе Ферарио Спасов. След това 29-годишният Стоев неизменно се подвизава в "А" група и натрупа много голям опит в елитната дивизия на страната. Бил е играч на Локомотив (София), Миньор (Перник), Спортист (Своге), когато тимът играеше в "А" група, Вихрен (Сандански), Спартак (Варна), Родопа (Смолян), Локомотив (Мездра) и други. В "А" група има 154 мача. Титулярната му позиция е на офанзивен полузащитник.

По ирония на съдбата, Младен Стоев беше с основна заслуга за това "Дунав" да не успее да пребори "Добруджа" в шампионата на Североизточната "В" група, тъй като през тази пролет носеше екипа на добричкия отбор, заедно с Николай Петров, който също вече е играч на "драконите".

****************

Българският национален отбор по футбол се смъкна с едно място в месечната ранглиста на ФИФА. През юли националите ни не играха срещи и в момента заемат 53-о място с 596 точки, една позиция по-долу. Начело в класирането остава Испания с 1484 точки, а и като цяло всичките отбори от Топ 10 са запазили местата си. Германия, Колумбия, Аржентина, Холандия, Италия, Португалия, Хърватия, Бразилия и Белгия допълват групата на водещите 10 нации. Една промяна има в топ 20, където влиза съставът на САЩ след спечелената КОНКАКАФ Голд къп миналия месец. Американците вече са на 19-о място след 22-рото преди месец и това е тяхно първо попадане при 20-те най-добри от 20 години насам. В другите континенти водачи са Кот д'Ивоар в Африка на 18-о място макар да се смъкна с 5 позиции, а Япония с 37-ото място е най-добре представилият се азиатски състав. Панама, която стигна до финала в КОНКАКАФ Голд къп след успех над Мексико на полуфинал, се изкачи с 11 позиции и вече е на 40- място.

************

След като стана ясно, че може евентуално да възникне проблем с домакинството на шампиона Лудогорец в плейофите на Шампионската лига на националния стадион "Васил Левски" заради концерта на Роджър Уотърс - "The Wall", който е само два дни след датата за реванша, министър Мариана Георгиева направи специално изявление по случая. Ето какво гласи прессъобщението: „Няма никаква драма по повод домакинството на „Лудогорец” в плейофите за Шампионската лига. То ще бъде на Националния стадион „Васил Левски”. Веднага след като разбрах за този казус, разпоредих да се направи всичко възможно, датата за домакинството на нашия шампион да бъде запазена само за футболната среща. Националният стадион е единственото спортно съоръжение, лицензирано от УЕФА за футболни турнири, затова на него ще се играе футбол - заяви министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева. - Искам да успокоя хилядите български фенове от София, Разград, Пловдив, Бургас, че ще могат да гледат на живо домакинския мач на „Лудогорец”, както ще определи жребият на турнира”. Собственикът на шампиона от Разград Кирил Домусчиев е поканил министър Мариана Георгиева да гледа на живо домакинския мач на отбора на Националния стадион „Васил Левски”.

**********************

Вече са ясни всички потенциални съперници на българския първенец Лудогорец в плейофа за влизане в групите на Шампионската лига. Тимът от Разград ще бъде непоставен в потока на шампионите заради ниския си коефициент. Лудогорец ще се изправи в следващата фаза срещу един измежду следните пет отбора: Базел (Швейцария), Селтик (Шотландия), Стяуа (Румъния), Виктория (Пилзен) от Чехия и хърватския Динамо (Загреб), който елиминира драматично българския първенец в същия турнир преди година. Жребият, който ще определи съперника на Лудогорец за влизане в груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир, ще бъде изтеглен на 9 август (петък).

Поток на шампионите: Поставени: Базел (Швейцария), Селтик (Шотландия), Стяуа (Румъния), Виктория Пилзен (Чехия) Динамо Загреб (Хърватия)

Непоставени: Аустрия Виена (Австрия), Легия Варшава (Полша), Марибор (Словения), Лудогорец (България), Шахтьор Карганди (Казахстан)

Поток на класиралите се от първенство: Поставени: Арсенал (Англия), Лион (Франция), Милан (Италия), Шалке 04 (Германия), Зенит (Русия)

Непоставени: ПСВ Айндховен (Холандия), Металист (Украйна), Фенербахче (Турция), Реал Сосиедад (Испания), Пасош де Ферейра (Португалия)

************

Отборът на Ботев (Пловдив) приключи участието си в евротурнирите.

На реванша срещу Щутгарт "жълто-черните" завършиха 0:0 и така отпаднаха от Лига Европа без загуба.

След 1:1 в Бургас в първия мач и гол на чужд терен отборът на Щутгарт продължава напред.

На стадион  „Комтех Арена” в Гроссаспах, Германия отборът на Ботев бе по-близо до гол от двата отбора.

Попадение на Бобан Грънчаров за Ботев в 71-ата минута на мача бе отменено заради засада.

В добавеното време резервата Педро от Ботев излезе сам срещу вратаря на Щутгарт, но стражът изби удара му в ъглов удар.

През първото полувреме на двубоя пропуски за Ботев направиха Ромарио и Мариян Огнянов.

Завършиха 0:0 и така след 1:1 в първия мач в Пловдив отпаднаха от турнира без загуба.

 

 


Сходни връзки

ЦАР ФУТБОЛ - ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди