изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:34 EEST
ДОБРИЧЛИЯ - В УПРАВАТА НА МЕЖДУНАРОДНАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА СТУДЕНТИТЕ ПО МЕДИЦИНА    
НовиниЗа първи път България има своя представител в ръководството на Международната федерация на асоциациите на студентите медици /IFMSA/, една от най-големите и най-старите структури, обединяващи студенти в целия свят, призната като официален младежки орган на Световната здравна организация  съобщи medicalnews.bg. За гордост на добруджанци това е Петър Великов е от  Добрич. На  провелите се вчера избори, по време на 63-тата Генерална Асамблея на IFMSA  в Чили, Петър Великов бе избран за новият Директор на комитета по обществено здраве.

Петър е студент по медицина пети курс в Медицински университет–София, член на Асоциацията на студентите медици в България–АСМБ /българският клон на IFMSA/, бил е национален и европейски отговорник по обществено здраве, владее английски и френски език. Той е първият българин в над 20-годишната история на АСМБ, който заема такава висока позиция в IFMSA.

Петър Великов е завършил езикова гимназия "Гео Милев" с френски език през 2009 година с отличен успех, разказа за НДТ майка му Дияна Великова. През същата година кандидатства и е приет медицина в Медицинския университет в столицата. Винаги е бил амбициозен, три години преди завършване на средното си образование знаеше, че иска да продължи с медицина, каза майка му. Като ученик е имал успехи на олимпиади по химия, през последната година е можел с такова постижение да продължи висшето си образование, но е кандидатствал по общия ред.

Това, което учи Петър, а също и брат му не са типични за семейството ни, сподели Дияна Великова. Тя е счетоводител, а съпругът й се занимава с частен бизнес. По-големият им син Тодор е завършил право, сега кара втора магистратура - мениджмънт. И двамата ни сина са амбициозни и общо взето от малки знаеха с какво искат да се занимават, сподели майка им. НДТ


 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИЯ - В УПРАВАТА НА МЕЖДУНАРОДНАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА СТУДЕНТИТЕ ПО МЕДИЦИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди