изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:07 EEST
Правят курбан за малкия Евгин, който бе намерен жив и здрав    
Новини Курбан за 3-годишния Евгин, който бе намерен снощи жив и здрав, ще бъде организиран идната седмица. Както писа "Труд", малкият изчезна в 15 часа в четвъртък от двора на баба си и дядо си в сунгурларското село Пчелин. Момчето бе открито заспало в горско дере вечерта в петък.


След 30 часа издирване, в което бе включен и хеликоптер, трите следови кучета на полицаите попаднали на малките стъпки на детето и те ги отвели в дерето. Евгин се бил свил на кравайче и спял. Полицаите му извикали и детето се събудило. С радостни викове хукнало да ги прегръща.

"Момченцето беше стресирано, но в добро състояние. Не се беше обезводнил, само крачетата му бяха издраскани от дългото ходене из гората. Всички сме много щастливи и другата седмица ще направим курбан за здраве", каза пред Труд кметът на Сунгурларе Георги Кенов. Много е вероятно от кметството да изберат датата 15 август, когато се чества Света Богородица.

Бащата на Евгин е пастир, а майка му гледа по-малката му сестричка. Семейството има общо 7 деца и живее в близкото до Пчелин село Манолич. Пчелин е село със 100 мюсюлмански къщи. След населеното място започват чукари и гъста гора. Както си играел в двора, Евгин решил да отиде до чешма на края на селото, но после се забъркал и попаднал в гората. В издирването му се включиха и 100 доброволци от Пчелин и Манолич, заедно с кметовете на двете села. В кабинета на Георги Кенов в Сунгурларе бе сформиран щаб.

Акцията по издирването се ръководеше от ОДП Бургас. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Правят курбан за малкия Евгин, който бе намерен жив и здрав | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди