изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:43 EEST
Лудогорец с тежък удар срещу ЦСКА    
СпортЦСКА загуби гостуването си на Лудогорец в Разград с 0:3 в мач от четвъртия кръг на “А” група. Головете за успеха на домакините реализираха Козмин Моци (41), Роман Безяк (62) и Марселиньо (73). След успеха Лудогорец излезе на второ място в класирането с 9 точки, ЦСКА остана на 10-та позиция с 3 точки.


“Червените” продължават да са без победа от началото на сезона – три поредни равенства и вече едно поражение. Гостите от София доиграха последните 15 минути в намален състав заради контузия на Емил Гъргоров и вече извършени смени от страна на Стойчо Младенов.

Лудогорец преживява най-добрите си дни. Тимът отстрани Партизан в Шампионската лига и в плейофите ще играе с Базел, а днес победи и ЦСКА. Стойчо Стоев заложи на традиционния състав на Лудогорец. В защита играха Шоко, Теро Мантула и Козмин Моци и Жуниор Кайсара. Резерва остана Александър Барт. В средата на терена си партнираха Христо Златински и Светослав Дяков, по крилата играха Иван Стоянов и Даниел Абало, а напред Марселиньо и Роман Безяк.

И в този мач се видя липсата на класни футболисти в ЦСКА. Стойчо Младенов продължава да работи в движение и да сглобява някакъв състав. Опитните Валентин Илиев и Емил Гъргоров са далеч от добрата форма, с която радваха “червените” привърженици. Апостол Попов, Дюлгеров, Ревсон Рангел Абушев и Кировски едва ли щяха да бъдат титуляри в ЦСКА при нормални обстоятелства. В днешния мач една идея над останалите бяха вратарят Томаш Черни, който спаси тима от по-тежка загуба, както и Марсиньо. Младият Чочев също се понрави с желание на терена.

Стойчо Младенов промени тактиката за гостуването на Лудогорец. В защита излязоха Апостол Попов отдясно, Валентин Илиев и Менди в средата и Неманя Милисавлевич отляво. Единствен опорен халф беше Николай Дюлгеров, който следеше за Марселиньо. Пред него, за да спират атакуващите защитници на Лудогорец, играха Ивайло Чочев и Ревсон. Между тях, в средата на терена действаше Марсиньо, а напред Рангел Абушев и Емил Гъргоров. С изнасянето на Ревсон и Чочев по крилата Стойчо Младенов целеше да спре устрема на атакуващите Шоко и Жунор Кайсара. Така обаче се загубиха шансовете за атаки на ЦСКА по крилата. Като прибавим и присъствието на Апостол Попов като десен бранител, положението стана съвсем трудно за бързо нападение отдясно. Марсиньо отново изпъкваше сред останалите в червено, но и този път не бе подкрепен достатъчно от Емил Гъргоров и Рангел Абушев.

През първата част домакините бяха по-активни. Гостите на моменти с минути се опитваха да изнесат топката от собствената си половина. Още в 3-ата минута Дюлгеров от ЦСКА получи жълт картон за нарушение срещу Марселиньо, за когото отговаряше персонално. Играчът на “червените” видимо се затрудняваше срещу бързия бразилец. Играчите на Лудогорец организираха бързи атаки и хващаха неподготвена цялата защита на “червените”. В 21-ата минута Иван Стоянов остана абсолютно сам в наказателното поле на ЦСКА, но се забави твърде много и не успя да стреля. В 23-ата минута Черни спаси опасен удар на Марселиньо, който засече центриране на Шоко отдясно. Именно вратарят на “армейците” бе с основна заслуга Лудогорец да не реализира повече от едно попадение през първата част. Последва далечен удар на Златински, който Черни отрази. Едва в 39-ата минута ЦСКА имаше що-годе някаква възможност. След центриране в наказателното поле включилият се напред Менди свали топката със задна ножица към Валентин Илиев, който с глава би покрай вратата. В 41-ата минута след центриране от корнер Козмин Моци абсолютно непокрит прати топката с глава във вратата на ЦСКА. В ситуацията Менди и Валентин Илиев забравиха за централния нападател на Лудогорец и никой не го покри при центрирането. В 44-ата минута Черни спаси пореден силен удар към вратата си, а при добавката Даниел Абало едва не реализира, пращайки топката в аут.

8_2.jpg

На полувремето Стойчо Младенов извади игралия слабо Рангел Абушев и пусна македонеца Християн Кировски. Нападателят обаче с нищо не помогна на ЦСКА в атака, сякаш се скри между защитниците на Лудогорец и игра малко с топката. В 62-ата минута домакините поведоха с 2:0 след гол на Роман Безяк. Светослав Дяков изведе нападателя в наказателното поле, Менди закъсня да пресече паса, и Безяк с лекота търкулна топката във вратата. В следващата атака Ивайло Чочев пропусна най-чистото положение за ЦСКА. Младокът прати топката с топовен шут в сглобката на гредите, но не успя да върне едно от попаденията. Стойчо Младенов реагира на изоставането в резултата и извади Ревсон, а в игра се появи Омар Косоко. В 68-ата минута дойде ред и на Владислав Стоянов да спаси вратата си. Марсиньо изпрати страхотен снаряд, топката влизаше точно под гредата, но вратарят на Лудогорец с една ръка изби в ъглов удар.

В 73-ата минута домакините от Разград поведоха с класическото 3:0. Жуниор Кайсара надигра без никакви проблеми Апостол Попов, центрира в наказателното поле, където Марселиньо вече беше заел позиция и реализира третото попадение. След гола Апостол Попов поиска смяна заради контузия. Стойчо Стоев също направи две промени, извади Абало и Роман Безяк, а в игра се появиха Ешпиньо и Мишел Платини. Връх на “червената” немощ бе контузията на Емил Гъргоров. Халфът излезе от игра, а Стойчо Младенов нямаше повече право на смени и ЦСКА доигра двубоя в намален състав.

Двубоят по минути ТУК

ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА 3:0
1:0 Козмин Моци (41), 2:0 Роман Безяк (62), 3:0 Марселиньо (73)


ЛУДОГОРЕЦ: 21.Владислав Стоянов, 80.Жуниор Кайсара, 20.Шоко, 4.Теро Мантула, 27.Козмин Моци, 23.Христо Златински, 18.Светослав Дяков (к), 84.Марселиньо, 73.Иван Стоянов (56 - Михаил Александров), 17.Даниел Абало (75 - Ешпиньо), 9.Роман Безяк (77 - Мишел Платини)
Резерви: 91.Чворович, 5.Барт, 77.Витиня, 10.Ернандес, 8.Ешпиньо, 7.Михаил Александров 99.Мишел Платини
Треньор: Стойчо Стоев

CSKA_Sofia_logo.svg.png
ЦСКА: 12.Томаш Черни, 19.Апостол Попов, 6.Джаксън Менди, 14.Валентин Илиев (к), 11.Неманя Милисавлевич, 8.Николай Дюлгеров, 31.Ревсон (65 - Омар Косоко), 18.Ивайло Чочев, 4.Рангел Абушев (46 - Християн Кировски), 10.Марсиньо, 23.Емил Гъргоров
Резерви: 92.Стоян Колев, 9.Християн Кировски, 20.Омар Косоко, 21.Венци Василев, 25.Ангел Грънчов, 45.Григор Долапчиев, 71.Антон Карачанаков
Треньор: Стойчо Младенов


Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Ивайло Стоянов
Жълти картони: Дюлгеров (ЦСКА)

 


Сходни връзки

Лудогорец с тежък удар срещу ЦСКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди