изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:18 EEST
Ботев загуби от Любимец, Левски не победи 10 от Берое    
СпортБотев загуби от Любимец, Левски не победи 10 от Берое  /ОБЗОР НА КРЪГА/


евски - Берое

Левски не вкара гол на 10 от Берое

Левски и Берое завършиха 0:0 в мач от четвъртия кръг на "А" група. Срещата започна с домакински натиск, като Гари Родригес на два пъти излезе срещу вратаря на старозагорци Иван Караджов и успя да улучи гредата. По-късно владението на топката се изравни и двата отбора започнаха да правят  бързи контраатаки, които не доведоха до попадение. В 37-ата минута за умишлена игра с ръка бе изгонен Пламен Крумов от Берое. В 86-ата минута Гари Родригес изпусна най-чистото положение в мача и срещата приключи 0:0.

Станислав Ангелов: Показахме нерви, защото не победихме

Показахме нерви, защото не победихме, каза капитанът на Левски Станислав Ангелов след равенството 0:0 с Берое пред камерите на Нюз 7. "Не бих казал, че сме играли слабо, напротив - тичахме много, но…Съжалявам за феновете. Хората дойдоха да ни подкрепят и нищо не направихме. Трябваше да вкараме 3-4 гола в първото полувреме и след това да си доиграем спокойно мача, но не се получи. Всички грешки в нашия тим дойдоха от напрежение", добави Ангелов.

Йоканович: Няма от какво да сме доволни днес

Няма от какво да сме доволни днес, обяви треньорът на Левски Славиша Йоканович след равенството 0:0 с Берое.
„Никой не е доволен днес – нито аз, нито играчите, нито публиката. Не знам дали се дължи на липса на шанс или липса на умения. Имахме много голови положения, но имахме огромни проблеми при вкарването на гол”, обяви сръбският наставник пред ТВ 7.
Берое игра почти цял час с човек по-малко, но и това не помогна на „сините” да намерят път към вратата на Иван Караджов.
„Берое игра повече от час с човек по-малко, но пак не можахме да вкараме. През първите 45 минути доминирахме, но те изглеждаха по-свежи от нас, бяха по-бързи. Не знам дали бяхме пасивни или уморени. Трябва да вдигнем качеството на играта и завършващата фаза. Първото полувреме играхме по-добре, а през второто Берое се представи по-добре от нас. Берое има много снажни играчи, направихме доста положения, но това не стигна”, анализира Йоканович след нулевото реми.
След мача феновете на Левски останаха по трибуните и поискаха обяснение от всеки играч персонално.

Вратар на Партизан: Преговарям с Левски

Вратарят на Партизан и националния отбор на Сърбия Владимир Стойкович призна пред сръбското издание mozzartsport.com, цитирано от "Меридиан мач", че преговаря с Левски. „Водя разговори с Левски. Освен това имам контакт с Кардиф и още няколко отбора. Всички преговори са в начална фаза. Не искам да бързам с решението си. Ще изчакам края на трансферния прозорец, за да реша къде ще продължи кариерата ми", обяви Стойкович.
В материала се посочва, че вратарят със сигурност ще напусне Партизан, защото травмата на колегата му Милан Лукач не е тежка. Последният се контузи в реванша с Лудогорец и се твърдеше, че това ще бетонира Стойкович в Партизан.

Ботев (Пловдив) – Любимец

Любимец победи Ботев (Пловдив) с 2:1 с две контраатаки

Пловдив. Новакът в "А" група Любимец победи като гост отбора на Ботев (Пловдив) с 2:1. Първото полувреме завърши при резултат 0:0, като футболистите на Ботев направиха изключително много пропуски. Статистиката след първата част беше 15 на 0 удара във вратата в полза на Ботев, при владеене на топката 62% на 32% отново в полза на домакините. Втората част започна с изненадващ натиск на гостите и в 49-ата минута Мирослав Будинов откри резултата след асистенция на Антон Огнянов. В 75-ата минута Огнянов удвои резултата за Любимец. Тодор Неделев успя да върне единия гол в 85-ата минута и да направи резултата 1:2. До края на срещата домакинският натиск беше огромен, но Рашков успя да запази вратата си суха.

Симеон Мечев: Постигнахме това, за което бяхме дошли

Пловдив. Треньорът на Любимец Красимир Мечев направи дебют начело на новака в "А" група, побеждавайки с 2:1 Ботев в Пловдив.
„Имахме много малко време за този мач. Знаехме, че Ботев играе много силно по крилата. Бяхме предприели мерки да ги неутрализираме, на моменти успяхме. Момчетата изпълниха задачите и постигнахме това, за което бяхме дошли“, заяви Мечев пред камерите на телевизия Нюз 7.
„Играхме основно защитно, но просто "Ботев" е много силен и мощен физически, отстъпвахме в единоборствата, но тактически горе-долу се справихме. Вкарахме си положенията, те оголваха пространства и ги използвахме“, допълни доволният наставник на Любимец.

Станимир Стоилов: Подходихме доста лежерно

Пловдив. Треньорът на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов призна, че играчите му са подценили днешния двубой с Любимец. Играчите на Стоилов отстъпиха с 1:2 и записаха първа загуба през новото първенство. "Изключително неприятна загуба. Допуснахме две елементарни грешки в защита. Имахме над десет положения. Подходихме доста лежерно. Не искам да търся оправдания", каза наставникът пред камерите на телевизия Нюз 7. "Някои играчи не бяха готови да спечелят днес. Не видях достатъчно хъс и желание за победа. Не може да се пропуска от 1-2 метра, това е недопустимо за отбор като нашия. Всичко е възможно, след като си загубил вкъщи от Любимец. Трябва да говорим на терена", допълни Стоилов.



Лудогорец - ЦСКА


Лудогорец победи ЦСКА с 3:0
Лудогорец победи ЦСКА с 3:0 в късния мач от 4-и кръг на „А” група. Головете за домакините вкараха Космин Моци в 40-ата, Роман Безяк в 62-ата и Марселиньо в 73-ата минута.

Треньорът на Лудогорец: Не очаквах толкова категорична победа
Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев заяви след победата на отбора си над ЦСКА, че не е очаквал толкова категоричен успех.
В мач от четвъртия кръг на първенството Лудогорец победи като домакин ЦСКА с 3:0.
След двубоя пред ТВ7 треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев заяви, че е доволен, че играчите му са подходили изключително сериозно към двубоя. Специалистът добави, че ЦСКА си е ЦСКА и не е очаквал толкова изразителен успех. Стоев добави, че успехите на тима в Европа са вдигнали самочувствието на играчите, което е хубаво. Треньорът на Лудогорец каза още, че след като тима му е повел с 2:0 футболистите на намалили темпото. Стоев добави, че въпреки категоричния успех има някои забележки към играчите, като е видял върху какво още трябва да се работи.
Специалистът говори и за предстоящите мачове срещу швейцарския Базел от плейофите в Шампионска лига. Той каза, че играчите му няма да подходят с притеснение, а шансовете на този етап са равни. Стойчо Стоев призна, че все пак Базел е фаворита.
Треньорът на ЦСКА: Най-вероятно ще вземем още две попълнения

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви след загубата на отбора си от Лудогорец, че на тима предстои още много работа.
В мач от четвъртия кръг на футболното първенство ЦСКА загуби като гост от Лудогорец с 0:3.
След двубоя пред ТВ7 треньорът на ЦСКА коментира, че в пореден мач се е видяло, че тимът не успява да реализира положенията си. Младенов каза, че проблемът ще бъде разрешен с много работа, като най-вероятно ще бъдат привлечени и още две нови попълнения.


Съгледвачи от Русия гледат трима от Лудогорец
На трибуните на „Лудогорец Арена" имаше представители на клубове от Русия, които бяха дошли за три от звездите на домакините, съобщава „Меридиан мач”. Марселиньо, Ивано Стоянов и Михаил Александров са привлекли интерес към себе си. Добрите игри на триото в мачовете в европейските клубни турнири ги направи изключително важни за тима на Стойчо Стоев. Скаути на Том (Томск) наблюдаваха изявите на звездите на Лудогорец. Те обаче бяха дошли за Иван Стоянов, който преди време игра в Алания (Владикавказ). За тяхно огромно съжаление той бе сменен още в началото на второто полувреме. Бившият играч на ЦСКА бе в основата на отстраняването на Слован (Братислава). Срещу Партизан не успя да се разпише, но отново показа стабилни изяви. Михаил Александров бе резерва, но имаше около 30 минути да покаже на какво е способен. Марселиньо бе моторът в играта на Лудогорец, но натрупаната умора си оказа влияние. Въпреки това бразилецът успя да отбележи гол, с който даде сериозна заявка за трансфер.

Литекс победи Пирин Гоце Делчев с 5:1, Черно море надигра Локо Пд с 1:0
Литекс победи Пирин Гоце Делчев с 5:1 в мача от 4-и кръг на "А" група. Головете за гостите вкараха Симеон Славчев в 6-ата, Джордан в 14-ата, Александър Цветков в 41-ата, Армандо Ваюши в 54-ата и Кирил Десподов в 78-ата минута. За домакините от Гоце Делчев точен бе Борислав Хазуров в 31-ата минута.
В другия мач от кръга Черно море победи Локомотив Пловдив с 1:0 с гола на Симеон Райков.

Симеон Райков: Не се сърдя, че съм резерва
Голмайсторът на двубоя Симеон Райков беше изключително доволен след края на мача, съобщава „Меридиан мач”. „Много е важно, че победихме. Старши треньорът преценява кой е най-подготвен и на него гласува доверие. Щом е преценил да остана резерва - значи това е било най-правилното за този момент. Аз съм изключително дово-
лен, че успяхме да вземем трите точки. Всеки от нас може да реши даден мач, така че не се чувствам герой. Има още много мачове до края на първенството и се надявам да покажем истинските си възможности. Разполагаме с отличен колектив и имаме всички шансове да попаднем сред първите седем.", демонстрира скромност Симеон Райков.
Авторът на паса към голмайстора Михаил Венков сподели, че центрирането е било запазена марка. „Успях да се преборя за топката и се опитах да центрирам така, че да прехвърля вратаря, който видях, че беше излязъл. Радвам се, че се получи", каза Мишо Венков.


Капитанът на Черно море: Контузията ми е сериозна
Капитанът на Черно море Георги Илиев сподели, че контузията в коляното му е сериозна. „Не знам защо се тръбеше през седмицата, че не съм контузен. Явно влизането ми в игра в двубоя срещу ЦСКА в миналия кръг беше грешка. Коляното ме боли. Сега ще отида на преглед при лекаря на националния отбор, за да види какво е състоянието ми", каза за „Меридиан Мач" Георги Илиев. Той допълни, че е изключително доволен от спечелените три точки срещу Локомотив. „Това е много важна победа, след като от началото на шампионата досега можеше и да играем грозен футбол, но нито един отбор не ни надигра, а загубихме много точки. Важното е, че се отпушихме и вече ще дишаме по-спокойно", завърши Жоро Илиев.
Все още не е ясно кога точно Илиев ще се върне в игра. За голямо съжаление националът е под въпрос за гостуването на Италия на 6 септември. Полузащитникът е основен играч в схемата на Любослав Пенев и той разчита на него във всичките мачове досега.

Александър Станков: Тежък мач
Старши треньорът на Локомотив (Пд) Александър Станков беше много разочарован от играта на своите футболисти срещу Черно море. Пловдивчани загубиха с 0:1 във Варна. Това беше първото им поражение от началото на сезона.
"Тежък мач. Ние знаехме, че във Варна се играе трудно. Не всеки път играта може да се получи така, както искаме. Днес не се получи. Имаше малко голови ситуации в мача, Черно море използваха една от тях и победиха”, коментира Станков пред телевизия Нюз7.

Георги Иванов - Гонзо: Целта срещу Локомотив бе голът
Треньорът на Черно море Георги Иванов - Гонзо остана доволен от победата на своя тим над един от лидерите в "А" група Локомотив (Пловдив). Преди този мач наставникът на "моряците" не беше сигурен за оставането си на поста, тъй като отборът му не беше вкарал гол от началото на сезона в "А" група. Именно отбелязването на попадение в 4-ия кръг е била целта пред играчите за този мач. "Днес целта ни беше да вкараме гол. Не мога да бъда недоволен от себераздаването и желанието на футболистите. Имам само претенции към владеенето на топката от наша страна. Доминирахме през целия мач. Не си спомням Локомотив да имаше положение през целия мач. Имахме нужда от победа, за да можем да играем по спокойно и освободено", заяви Иванов пред камерите на Нюз 7.

Тенчо Тенев: Имаме ръководство, ако ми кажат да си тръгна, ще си тръгна
Наставникът на Пирин (Гоце Делчев) Тенчо Тенев не скри разочарованието си от загубата с 1:5 от Литекс. Треньорът обвини играчите си, че все още живеят с добрите игри от предишния сезон и не показват достатъчно в настоящия. "Въобще не е за говорене. Върнахме се в мача с гола, който отбелязахме, и точно когато трябваше да се върнем в мача, ние получихме трети гол. Отчитам силата на противника, но не мога да кажа, че ние днес бяхме на ниво. Това са наши проблеми, които трябва да решим", заяви Тенев пред ТВ7. Той коментира виковете "Оставка", насочени към него и помощника му."Имаме ръководство, ако ми кажат да си тръгна, ще си тръгна. Това не е проблем. Това са футболистите и ние трябва да ги вдигнем. Важна е подкрепата на хората, дори когато губиш, да те подкрепят", заяви Тенев.

Загорчич ядосан след победа с 5:1 на Литекс
Треньорът на Литекс Златомир Загорчич критикува отбора си въпреки победата с 5:1 срещу Пирин (Гоце Делчев). "Отборът не приличаше на себе си. Не искам да се отпускаме. Трябва да се играе 90 минути така, както сме се разбрали в съблекалнята. Като има грешки ще си ги казваме, за да ги оправим през седмицата. Не искам да се получава такъв спад в играта. Първите 25 минути играхме много добре, после се отпуснахме. В другите мачове пак може да се получи такова нещо, а тогава може и да загубим", коментира Загорчич пред ТВ 7.

Нефтохимик - Славия
 

Нефтохимик и Славия завършиха наравно 1:1
Отборите на Нефтохимик и Славия завършиха наравно 1:1 в първия мач от четвъртия кръг в „А“ група на българското първенство.
Гостите от София поведоха с гол на Фернандо да Силва в 20-ата минута. Петър Димитров изравни в 77-ата.
След равенството Нефтохимик се изкачи на четвърто място, а Славия измести Локомотив София от 12-ото място във временното класиране.
Главен съдия на срещата беше Станислав Ставров, който показа шест жълти картона и даде четири минути добавено време.
 

Венцеслав Стефанов: Балджийски вече не е футболист на Славия
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви пред камерите на ТВ7, че не иска да коментира случая с Борислав Балджийски. "Разбрах само, че задържан. Знам, че не е идвал на тренировки. Мога да кажа само, че Борислав вече не е футболист на Славия. Той няма повече място при нас. Не ме питайте повече по този въпрос. Щом по нощите ходи по казина, скита, няма какво да прави тук. Балджийски руши реномето на Славия. Имаме достатъчно млади момчета от школата, които да сменят тези лигльовци. Борислав от два месеца е при нас. Правеше впечатление на добро и възпитано момче, но повече не желая да го свързвате със Славия. Смятахме да му дадем шанс да играе добър футбол, но явно футболът не му е присърце. Не е наш възпитаник”, категоричен беше Стефанов.
 

Треньорът на Нефтохимик: Спечелихме ценна точка
Треньорът на Нефтохимик Валери Дамянов заяви след равенството на отбора си срещу Славия, че е доволен от спечелената точка.
В мач от четвъртия кръг на футболното първенство отборите на Нефтохимик и Славия завършиха 1:1.
След двубоя пред НЮЗ7 треньорът на Нефтохимик Валери Дамянов каза, че тимът му е спечелил ценна точка. Той добави, че с оглед на показаното от двата тима равенството е справедлив резултат.  Специалистът отбеляза, че в момента Нефтохимик гради отбор, като футболистите тепърва ще се сработват.
 

Треньорът на Славия: Играхме добре, но изпуснахме много положения
Треньорът на Славия Асен Букарев заяви след равенството на отбора си срещу Нефтохимик, че е доволен от представянето на тима си. В мач от четвъртия кръг на футболното първенство отборите на Нефтохимик и Славия завършиха 1:1.
След мача пред НЮЗ7 треньорът на Славия Асен Букарев коментира, че играчите му са изпуснали прекалено много положения, като липсата на късмет е попречила отборът да стигне до победата. Специалистът добави, че принудителната смяна на Чавдар Янков е повлияла на представянето на тима. Букарев каза още, че повечето от картоните, които са получили футболистите на Славия в мача са били незаслужени.


Програма/Резултати на мачовете от 4-ти кръг на "А" група
9 август 2013 г. (петък), 21:00 часа
Нефтохимик - Славия  1:1
10 август 2013 г. (събота), 18:00 часа
Черно море - Локо (Пд) 1:0
Пирин (ГД) – Литекс 1:5
21:00 часа
Лудогорец - ЦСКА 3:0
11 август 2013 г. (неделя), 18:00 часа
Ботев (Пд) - Любимец НЮЗ7
20:00 часа
Левски - Берое ТВ7
12 август 2013 г. (понеделник), 18:00 часа
Локо (Сф) - Черноморец НЮЗ7

Голмайсторите на "А" група за 4-ти кръг
Голове Име (Отбор)
 
3 Тодор НЕДЕЛЕВ ("Ботев" Пд)
3 Николай ЧИПЕВ (Нефтохимик)
 
2 РОМАРИО ("Ботев" Пд)
2 Мартин КАМБУРОВ (Локо Пд)
2 Аласан Н`ДАЙЕ (Локо Пд)
2 Цветан ГЕНКОВ ("Левски")
2 Гари РОДРИГЕС ("Левски")
2 Венцислав ХРИСТОВ (Берое)
2 Давид КАЯДО (Берое)
2 Юрген ДЖАЗУЛА (Литекс)
2 Петър Димитров (Нефтохимик)

1 Роман БЕЗЯК (Лудогорец)
1 Себастиан ЕРНАНДЕС (Лудогорец)
1 Михаил АЛЕКСАНДРОВ (Лудогорец)
1 Жуниор КИШАДА (Лудогорец)
1 Валери ДОМОВЧИЙСКИ ("Ботев" Пд)
1  Мариян ОГНЯНОВ ("Ботев" Пд)
1 Абел АНИСЕ ("Ботев" Пд)
1 Луис ПЕДРО ("Ботев" Пд)
1 Страхил ПОПОВ (Литекс)
1 Арманджо ВАЮШИ (Литекс)
1 ДЖОРДАН (Литекс)
1 Симеон СЛАВЧЕВ (Литекс)
1 Григор ДОЛАПЧИЕВ (ЦСКА)
1 Габриел ДО КАРМО (Локо Пд)
1 Петър АТАНАСОВ (Черноморец)
1 МАРКИНЬО (Черноморец)
1 Лъчезар БАЛТАНОВ (Черноморец)
1 Самир АЯСС (Любимец)
1 Майкъл ТЕВИЯ (Любимец)
1 Мирослав БУДИНОВ (Любимец)
1 Георги ПЕТРОВ (Пирин ГД)
1 Марио БЛИЗНАКОВ (Пирин ГД)
1 Крум БИБИШКОВ (Локо Сф)
1 Бранимир КОСТАДИНОВ (Локо Сф)
1 МАРКИНЬОС (Локо Сф)
1 Георги ХАШЕВ (Нефтохимик)
1 Фернандо да Силва (Славия)
 
   АВТОГОЛОВЕ
1 Валери ДОМОВЧИЙСКИ ("Ботев" Пд), във 2 кръг срещу Пирин ГД - 7:1)

http://www.focus-sport.net
 


Сходни връзки

Ботев загуби от Любимец, Левски не победи 10 от Берое | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди