изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:43 EEST
ДВАМА ВЕЛОСИПЕДИСТИ В РЕАНИМАЦИИ С ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА ИМ    
Ред и сигурностНа паркинг в центъра на Добрич горяха четири автомобила. Пият и карат автомобили, без да им пука.


-          На 10 август, около 05:15 часа в град Балчик автопатрул спират за проверка мотопед, управляван от К.А. (23 г.) от град Балчик. При извършената проверка за алкохол, цифровата индикация отчита наличието на 1,44 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУП Балчик.

 

При СПО на територията на с. Зърнево са задържани двама водачи на МПС, управлявали след употреба на алкохол.

-          На 10 август, около 22:15 часа, лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация не спира на сигнал „стоп палка” на автопатрул и продължава движението си. Десет минути по- късно МПС е спряно от служителите на РУП Тервел. При последвалата проверка за употреба на алкохол, цифровата индикация отчита наличието на 1,30 промила в издишания от водача въздух. В хода на работа е установено, че при не спиране на сигнал „стоп палка”, автомобила е бил управляван от друг водач, който не притежава СУМПС. От извършената проверка за употреба на алкохол, цифровата индикация отчита наличието на 1,49 промила в издишания от водача въздух. Двамата са задържани за срок от 24 часа в РУП Тервел. По случая е образувана незабавно производство.

 

-          На 11 август, около 20:50 часа е получено съобщение за лежащ на земята велосипедист на територията на с. Царичино, общ. Балчик. Видими следи от насилие и ли претърпяно ПТП не са констатирани от изпратените полицейски екипи. Установено е самоличността на велосипедиста – това е 66 годишен жител на град Балчик. Той е транспортиран в Окръжна болница град Варна, настанен в отделение по реанимация с тежка черепно мозъчна травма, с опасност за живота. Работата по изясняване причините довели до инцидента продължава по описа на РУП Балчик.

 

-          На същата дата, около 19:30 часа е получено съобщение за възникнало инцидент до паметника „Добротица” по бул. „Добруджа” в град Добрич. Установено е, велосипедист движещ се по булеварда посока център на град Добрич,  блъска пресичащия на пешеходна пътека на зелен светофар пешеходец. Вследствие на удара и двамата участници са отведени в ЦСМП – Добрич. Велосипедиста е настанен в реанимация при МБАЛ – Добрич с тежка черепно мозъчна травма, шок на белия дроб на командно дишане с реална опасност за живота. Пешеходеца е настанен в неврохирургия при МБАЛ Добрич с хематоми по главата и комоцио без опасност за живота. Двамата пострадали при инцидента са от Добрич на възраст 18 години. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУП Добрич.

 

Контролните органи са съставили 56 акта и 94 фиша за констатираните от тях нарушения.

 

На територията на ОД на МВР Добрич, са регистрирани  8 пожара без материални щети и два пожара с нанесени материални загуби.

-          На 10 август, в 02:00 часа е получено съобщение за възникнал пожар по булевард „Трети Март” в град Добрич. Установено е, че на паркинг в двора на автосервиз горят четири леки автомобила. Пожара е загасен от изпратени екипи на РСПБЗН град Добрич. При извършения оглед е установено, че пожара е възникнал в един от автомобилите, като впоследствие са се подпалили и останалите три МПС. Вследствие на пожара са изгорели напълно лек автомобил „Додж”, два леки автомобила „БМВ” и лек автомобил „Рено”. Работата по случая продължава по описа на Първо РУП Добрич.

 

12.08.2013 г.                                                               ОД НА МВР ДОБРИЧ

ТЕЖЪК ИНЦИДЕНТ ДО ПАМЕТНИКА А ДОБРОТИЦА В ДОБРИЧ /ОБНОВЕНА С КОМЕНТАР НА МАЙКАТА/

 


Сходни връзки

ДВАМА ВЕЛОСИПЕДИСТИ В РЕАНИМАЦИИ С ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА ИМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди