изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:53 EET
I-ВА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ „ДОСТЪП НА МЛАДИТЕ ХОРА ДО КУЛТУРА“    
КултураПърва Национална конференция „Достъп на младите хора до култура“ ще се проведе на 12 август 2013 г., който е обявен от ООН за Международен ден на младежта. Тя се организира от Българската асоциация на работодателите в областта на културата. За участие във форума са поканени членовете на асоцацията, българските общини, приели декларацията, университети, културни, образователни и младежки организации и държавни институции.


Основна цел Националната конференцията да постави началото на национално отговорен диалог между всички участници в социалния диалог в областта на културата и младите хора за създаване на благоприятна, насърчаваща и подкрепяща обществена среда за приобщаване на младите хора към културата в България.

При откриването на конференцията тържествено ще бъде подписана съвместна Декларация за достъп на младите хора до култура в България. Тя е подкрепена от асоциацияа, Националния младежки форум, Министъра на културата, Министъра на младежта и спорта, Министъра на образованието и науката, Министъра на труда и социалната политика, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за социално подпомагане, Националния център за европейски и младежки програми и инициативи и Центъра за развитие на човешките ресурси.

На 30 май тази година  в рамките на Европейската младежка седмица'2013,  БАРОК съвместно с Българската асоциация на младежките работници стартира Национална кампания за „Достъп на младите хора до култура“. До момента над 50 български общини са се присъединили към Декларацията. НДТ

 


Сходни връзки

I-ВА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ „ДОСТЪП НА МЛАДИТЕ ХОРА ДО КУЛТУРА“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди