изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:06 EEST
4-мата загиналите край Кресна се връщали от гурбет в Гърция    
Новини Загиналите в тежката катастрофа в Кресненското дефиле са от Перник, казаха от полицията, предаде struma.com. Пътували от Гърция след 3-месечна работа там. Всички са роднини - майка, баща, деца, баба, дядо. В катастрофата загинаха четирима, сред които 15-годишно момче, трима бяха ранени. В Спешния център в Благоевград са приети жена, младо момиче и момче на 10 години.  Тялото на 15-годишното момче е изхвърчало от колата след челния сблъсък между минивана "Рено" и тира.

Останалите три жертви - дядо, баба и баща на загиналото дете, са все още под смачканите ламарини на лекото возило. От ранените най-тежко е пострадала жената, която е с гръдна травма, другите двама са в шок. Спешните екипи в Благоевград обработват раните на пострадалите. Лекарите съобщиха, че никой от ранените не е с опасност за живота.

Тирът е с врачанска регистрация, а миниванът с пернишка. Трагедията се разиграла малко след 18 ч. Причината е неправилно изпреварване, което предприел шофьорът на Реното. Той не успял да се прибере навреме и се врязал челно в камиона. На мястото няма спирачен път.

Наложило се пожарникари със специална техника да разрежат колата, за да могат да измъкнат телата на загиналите. На място са пристигнали шефовете на КАТ и на Пътно управление. Колата не е горяла, както бе съобщено първоначално.

Чака се следствена група да извърши оглед на местопроизшествието, след което ще бъде вдигната колата и пътят ще бъде разчистен.

Тежката катастрофа блокира международния път Е-79 за Гърция и се образуваха опашки от коли и камиони.

http://plovdivskinovini.com

 


Сходни връзки

4-мата загиналите край Кресна се връщали от гурбет в Гърция | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
4-мата загиналите край Кресна се връщали от гурбет в Гърция
Автор: Anonymous да 2013-08-14 @ 09:53 EEST
Ще ме извинявате, защото не знам кой прав, кой крив, обаче колегите камионаджии по пътя Варна - Добрич карат крайно непрофесионално.
Първо наредили са се по няколко и създават много трудности по изпреварването на създалата се колона.
Второ, като види че пътят е чист (понеже е на 2,5 метра височина), ами да даде един десен мигач и леката кола отзад да може да се изнесе  по-рано.
Трето, ами не е лошо да пропускат колоната отвреме на време, след като пъплят с 60-80 км/ч по междуградското.
И накрая да се научат, на Аксаково кой завой с колко се минава, защото вчера един украсен като коледна елха (и номера му знам), реши да ме изпреварва на предпоследния завой нагоре със 100, докато аз намалях, за да си взема заоя комфортно с ускорение. Тоя напердаши и естествено се наложи да спирам, защото професионала естествено изтърва завоя, отиде в насрещното трето платно (а си имаше насрещно движение), а пък аз вече виждах как се обръща отгоре ми и ни затиска. Няма да го кодоша, понеже вярвам, че го е записал този завой в компютъра си и вече знае, че не се взима със 100. Моята кола може да качва аксаково със 130, но аз никога не си позволявам там, особено на завоите да излизам извън ограниченията. Да, широко е, но всичко става, а завой се изтърва веднъж, после следва едно скубане на космите по гърдите: "Ама аз не исках".

Към колегите с леките коли имам още повече забележки, ама там сулю-пулю има книжка. Тая категория болшинството не знаят, че фаровете трябва да се регулират, след като им сложат от модерните сини ламбички. Много често изпреварват с недобра видимост. И ето резултатите. Шоферлъкът обаче не е бинго. Трябват качества, не само силен десен крак и много киловати под капака. ;-)

Разбира се тия неща всички ги знаят. Затова ще чакаме следващите "късметлии"... уви.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди